Yenikapı'da 6. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show düzenlendi. Truva At Güzellik Yarışması'nda hipodromda birinci olmak için koşan atlar bu kez güzellik yarışmasını kazanmak için podyuma çıktı. Atçılık konusunda uzaman 5 jüriden oluşan fuarda  atların fiziksel özellikleri değerlendirildi. Tek tek piste çıkan atlar  podyum etrafında birer tur attıktan sonra jürinin karşısında çıktı. Yarışmada derece alan atlara ve sahiplerine çeşitli ödüller verildi. 6. Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show, 1 Haziran'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Güzellik Yarışmasında At Kalp Krizi Geçirerek Öldü 2

Yarışmaya katılan bir Arap atı kalp krizi geçirerek öldü

32 atın mücadele ettiği bu fuarda bir Arap atı kendisine sıra gelmeden kalp krizi geçirerek öldü. Ölen at kepçe yardımıyla alandan uzaklaştırıldı. 

Güzellik Yarışmasında At Kalp Krizi Geçirerek Öldü 4

6. Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show ve Truva At Güzellik Yarışması'nda hakkında bilgi veren Eko Fuarcılık İdari Direktör İlker Altun,

" At ve binicilik fuarı bugün Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapılmaktadır. Hindistan dahil pek çok ülkeden katılımcımız bulunmaktadır. Atla ve at tesisleriyle ilgili her türlünün sergilendiği standlar mevcuttur. Bu Cumartesi 18’ e kadar sürecek olan fuarımıza 15 bin dolayında ziyaretçi bekliyoruz. Burada at ve ata ilişkin ürünlerin dışında seminerler paneller at kültürü at tarihi, at bakım ve beslenmesine ilişkin çeşitli paneller yapılmaktadır. Atlı aksiyon gösterileri, ileri binicilik teknikleri ve başta güzellik yarışması olmak üzere çeşitli yarışmalar yapılmaktadır. Tarihinde atlarla medeniyetler kurmuş , fetihler yapmış bir toplumun kendine ait bir at markasının olmaması banan göre büyük bir eksiklikti. Bu yarışma bu eksikliğe nasıl bir katkım olur düşüncesiyle çıktı. 32 tane at burada yarışacak" dedi.

Göbeklitepe'de kazılar durdu mu? Beklenen açıklama yapıldı Göbeklitepe'de kazılar durdu mu? Beklenen açıklama yapıldı
Editör: Haber Merkezi