Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Projelerini açıkladıklarını ve öne geçtiklerini belirten Kurum, bugün itibariyle rakiplerine karşı 1-1,5 puan önde olduklarını iddia etti. Rakiplerinin bu durumu hazmedemediğini ve telaş içinde olduklarını ifade eden Kurum, insanların sorunlarına odaklanıldığında onların da desteğini alacaklarını belirtti.

Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı davet polemiğine de değinen Kurum, İmamoğlu'nun sürekli bir polemik yaratma çabası içinde olduğunu söyledi. İmamoğlu'nun davetini kabul etmeyerek farklı bir siyasi senaryo kurmaya çalıştığını belirten Kurum, İmamoğlu'nun koltuğu boş bırakarak gelmediğini ve ayrılmış olan yerine oturmadığını ifade etti. Kurum, İmamoğlu'nun bu tavrının, İstanbul halkı tarafından olumlu karşılanmadığını ve siyasi bir oyun olarak görüldüğünü belirtti.

"İmamoğlu bölme, parçalama işinde başarılı"

Kurum, en önemli iki gündeminin deprem ve ulaşım olduğunu dile getirerek, 328 kilometre metro hattını 650 kilometreye çıkaracaklarını söyledi.

İmamoğlu'nun bölme, parçalama işinde başarılı olduğunu aktaran Kurum, "CHP'yi bölme hedefi koymuş, gerçekleştirmiş. Genel Başkanı arkadan hançerlemiş. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile karşı karşıya gelmiş." dedi.

Kurum, geriden başladıkları süreçte öne geçtiklerini belirterek, "Daha da öne geçeceğiz. Fark atacağız. Şu anki motivasyon bir an önce bu sorunların çözülmesi üzerine oluşmuş. Üstüne koya koya giden süreç yaşıyoruz. Yarın ulaşım lansmanımızı yapacağız. Detaylı projelerimizi anlatacağız. 10-15 gün sonra sosyal yardımlar, kültür ve sportif alanlarda projelerimizi paylaşacağız. Ondan sonra gençlere bir sürprizimiz var. Projelerimizi, eserlerimizi 31 Mart'a kadar anlatmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"Merkezi bir taksi uygulamasına geçeceğiz"

Türk mutfağı haftası Türk mutfağı haftası

Murat Kurum, sosyal yardımların adaletli dağıtılması gerektiğini belirterek, "100 bin genç girişimcimize 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz. Evleneceklere 50 bin lira beyaz eşya desteği vereceğiz. Öğrenci evlerimize 25 metreküp doğal gaz desteği, üniversiteli gençlerimize 10 bin lira burs desteği vereceğiz. Toplu ulaşımda öğrencimize yüzde 40 indirim yapacağız. Memleketine gidenlere destek olacağız, öğretmenlere indirimli ulaşım hizmeti vereceğiz. İlkokuldaki çocuklara beslenme desteği vereceğiz." bilgisini paylaştı.

Kurum, hep halkın içinde olduğunu ve seçilirse yine halkın içinde olacağını vurgulayarak, vatandaşın, Dijital Beyaz Masa uygulaması ile kendisine her an ulaşabileceğini belirtti.

Merkezi bir taksi uygulamasına geçeceklerine dikkati çeken Kurum, "Taksi plakasını artıracağız. İstanbul'da taksi bir kültür olacak. İstanbul'un taksisi de marka olacak. 81 ile tüm dünyaya örnek olacak, kılığı, kıyafeti, davranışı, yabancı diliyle. Eğitim vereceğiz. Hem taksicinin hem de İstanbulluların mutlu olacağı bu hizmeti İstanbul'a kazandıracağız." şeklinde konuştu.