11 Mart 1971 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen senarist ilk televizyon dünyasına adımını G.A.G ile attı. Avrupa Yakası , Jet Sosyete, Yalan Dünya gibi dizilerin yazarı olan ünlü isim, " Benden sürekli yeni bir şeyler bekleniyor o yüzden ben de "Beni Gözünüzde Büyütmeyin" adlı kitabı çıkardım." dedi.

Gülse Birsel 1

Sokakta azar yiyorum

Seyirci tarafından sürekli kendisinden proje beklendiğini söyleyen ünlü oyuncu,

Gerçekten seyirci bana maaşlı eleman gibi davranıyor. Ben de bari bir bir kitap çıkarayım dedim. (Beni Gözünüzde Büyütmeyin) Çünkü dizi yapmak sadece bana bağlı değil çok fazla süreç var. 

Kitabı hakkında da konuşan Gülse Birsel,

Bu kitabın diğerlerinden farkı var diğer kitaplarımda ordan burdan aldığım cümleler var ama bu kitap  sıfırdan yazıldı. Dört beş saatlik stand-up'ın metine dökülmüş hali gibi. Biraz daha mizaha ağırlık verdim kendimi ve çocukluğumu çok fazla ön plana attım dedi.

Gülse Birsel 3

Avrupa Yakası dönemine değinen Birsel,

Sinan çetin bana "bize bir dizi yazsana" dedi. Ben de sitcom yazayım dedim ve Avrupa Yakası'nın ilk üç bölümünü yazıp Sinan Çetin'e götürdüm. O da unutmuş, "biz dizi mi çekeceğiz" dedi. Ben de hatırlatmaya çalıştım. Neyse daha sonra bir yolunu bulduk, bütçemizi çıkardık. İlk etapta dizi benim hatrıma yayınlandı. En fazla 8 bölüm yayınlarız diye düşündük ve 190 bölümlük bir dizi çıkardık dedi.

Gülse Birsel 4

Televizyonda olmayı çok seviyorum

Pandemiden sonra dijitale film yaptım ama bu sıralar televizyon canlanıyor. Dijitalden çok fazla keyif alınmadı ama televizyonda her hafta bir bölüm yayınlayıp seyircinin tepkilerine göre düzenlemesi ve izleyicinin her hafta bu diziyi beklemesi çok farklı bir heyecan. Dijitalde 10 bölüm birden yayınlanııyor ve izleyici bir haftada bitiriyor. Bu yüzden dijitalden çok televizyonu seviyorum. Çünkü sürekli bir rekabet ortamı var dedi.

Sevenlerinin oldukça merak ettiği "dizi yazıyor musunuz" sorusunu soran Afşar;

Dizi yazıyorum evet ama daha çok başındayım hem dijital hem de televizyon arasında kararsızım ama televizyon heyecanını çok özledim süre konusunda sıkıntım var ama halledebiliriz dedi. Bu yaz aile arasında 2'yi yazacağım.
Dizinin üç dört bölüm tretmanı var, karakter çatışmaları, hikayeler hepsi hazır. Yeni bir aile komedisi diyebilirim.

Gülse Birsel 5

Tiyatro sahnesinde olamayı çok istiyorum

Tiyatro sahnesine oyun hazırlmayı çok istiyorum beni çok fazla heveslendiriyor. Yapmadığım bir şey aslında çok da uzak hisstemiyorum o yüzden çok hevesliyim" dedi.

Eylem Tok ve oğlu, Demirören Medya'da ayrılığa neden oldu Eylem Tok ve oğlu, Demirören Medya'da ayrılığa neden oldu

Son olarak ünlü sunucu Gülay Afşar'ın siyasete atılacak mısın sorusuna sevlien isim Gülse Birsel şöyle cevap verdi.

Tabii ki hayır. Bir kere ben çok geç kalkıyorum. Ankara da çok soğuk boynum falan tutulur. Bir de kadın siyasetçi ayakkabısı var, hiç beğenmiyorum. Meral Akşener de giyiyor. Eğer siyasette güzel ayakkabı giyiyorsan söz hakkın yok. Bunun en önemli sebebi ayakkabı diyebilirim dedi.

Editör: Haber Merkezi