Rockstar Games, efsane Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6‘yı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 2025 yılında oyunculara sunulması beklenen yapım için Aralık 2023’te ilk fragman yayınlandı. Bu video ile birlikte pek çok önemli detay ortaya çıkmış olup, oyunun canlı grafikleri ile etkileyeceği görülmüştü. Peki GTA 6 sistem gereksinimleri nasıl olacak? GTA 6 kaç GB olacak? Hep beraber yakından inceleyelim.

ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: GPT-4o ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: GPT-4o

Mevcut bilgilere göre GTA 6, Lucia adlı bir kadın ve Jason adlı bir erkek karakteri merkezine alacak. Hikaye, sevgili olduğu düşünülen bu ikili üzerinden yürüyecek. Bununla birlikte oyun, Vice City‘yi de içerecek büyük bir haritaya sahip olacağıda iddia edildi.

Daha gerçekçi grafikler ve sürüş dinamikleri ile büyük etki yaratacak GTA 6, özellikle yapay zeka açısından çok dikkat çekecek. Tabii bu faktörler söz konusu olunca GTA 6 sistem gereksinimleri de merak ediliyor.

Gta 6 Sistem Gereksinimleri

Geçtiğimiz günlerde GTA 6 çıkış tarihinin 2026 yılına ertelendiği söylenmişti. Bununla ilgili oyuncuları sevindiren bir durum yaşandı.

GTA 6 sistem gereksinimleri ve “GTA 6 kaç GB?” sorusu için şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak söylentilere göre oyun, minimum Intel Core i7 8700K veya AMD Ryzen 7 3700x işlemciye gereksinim duyacak. Önerilen işlemci ise Intel Core i9-10900K veya AMD Ryzen 5 5900X olacak.

Ekran kartı tarafında ise minimum Nvidia Geforce GTX 1080 Ti veya AMD Radeon RX5700XT modellerine ihtiyaç duyulacakken, önerilen grafik birimlerinin Nvidia Geforce RTX 3080 veya AMD Radeon RX 6800XT olacağı tahmin ediliyor.

Minimum 8 GB RAM isteyeceği düşünülen oyun için 32 GB RAM önerilecek. Bununla birlikte yapım, 150 GB depolama alanına ihtiyaç duyacak. Tabii bu miktar, yeni yayınlanacak güncellemeler ile giderek artacaktır.

Gta 6 Sistem Gereksinimleri 3