İstanbul depremine dair uyarılarına devam eden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür son açıklamaları herkesi korkuttu. Deprem hakkındaki uyarıları ile herkesin aşina olduğu Naci Görür, İstanbul'da 8 şiddetinde bir deprem beklendiğini belirtti.

Sabah Gazetesi yazarlarından Yüksel Aytuğ bugünkü köşesinde 'Naci Görür’den çok önemli deprem tahmini' başlıklı yazısına yer verdi.

Naci Görür ile aynı sitede oturduğunu belirten Aytuğ sitenin yönetiminin genel kurul toplantısında Naci Görür'ün açıkladığı tespit ve öngörülerini köşesine taşıdı.

naci görür istanbul depremi

Yüksel Aytuğ'un köşesindeki ifadeler şu şekilde;

Prof. Dr. Naci Görür'ün İstanbul depremi hakkındaki tespit ve öngörüleri:

"İstanbul'u, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen hayali bir yatay çizgiyle kuzey ve güney olarak iki bölgeye ayırın. 8 şiddetinde beklenen İstanbul depreminde şehrin güney bölümü büyük hasar alacak.

Kuzey bölümünde ise büyük bir yıkım gerçekleşmeyecek. Bu nedenle kuzeydekiler kendilerini güneydekilere yardım etmek için hazırlasınlar. Şehrin kuzeyinde oturanlar 1999 depremini nasıl geçirdilerse aynısını hissedecekler. Sadece Sarıyer'in merkezi dışında. Orada sağlam ev kalmayacak."