20 Aralık günü için Google Doodle'ında Sedad Hakkı Eldem'e yer verdi. Doodle'da Eldem'in yanı sıra onu temsi eden figürlerde yer alıyor. Mimari eserleriyle öne çıkan Eldem'in Doodle'ında kalem ve bina figürleri de ona eşlik ediyor. Kalem ve bina, Sedad Hakkı Eldem'in mimariye olan tutkusunu ve eserlerini temsil ediyor.

SEDAD HAKKI ELDEM KİMDİR?

20 Aralık 1908'de İstanbul'da doğan ve Türk mimarlığının önemli isimlerinden biri olan Sedad Hakkı Eldem, Türkiye genelinde hala etkisini sürdüren ve mimari açıdan dikkat çeken birçok yapıya imza atmıştır.

1930'lu yıllarda İstanbul'da kendi mimarlık ofisini açan Eldem, 1988 yılındaki vefatına kadar bir dizi önemli eserin tasarımında yer aldı. Ankara Palas, Ankara Devlet Opera ve Balesi Binası, Hilton İstanbul ve Pera Palas Oteli gibi ünlü yapılar Eldem'in mimarlık kariyerinin önemli örneklerindendir.

Eldem'in eserleri, geleneksel Türk mimarlığının unsurlarını modern bir bakış açısıyla birleştirerek öne çıkar. Bu özgün yaklaşımıyla Eldem, günümüzde Türk mimarlığının önemli örnekleri arasında kabul edilmektedir.