2006 Yılında Kalbime Gömerim O zaman isimli şarkısıyla bilinen Gökçe Kırgız Durukan, marka haline getirdiği ismini ve şarkısını çaldığı bundan haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla Gökçe Kırgız Taner'e açtığı dava karara bağlandı.

İki 'Gökçe Kırgız' Davası Sonuçlandı

Gerçek ismi Merve Doğan olan şarkıcı Gökçe Kırgız Taner 2013 yılında resmi olarak Gökçe Kırgız adını aldı ve şarkının söz ve bestesinin kendine ait olduğunu iddia etmişti.

İki 'Gökçe Kırgız' Davası Sonuçlandı

Bunun üzerine şarkının gerçek sahibi Gökçe Kırgız Durukan 'Marka hakkına tecavüz edildiği' iddiasıyla tazminat davası açtı.İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen  duruşmada karar çıktı.

İki 'Gökçe Kırgız' Davası Sonuçlandı

Mahkeme araştırılacak başka birşey olmadığını kabul ederek 'Gökçe Kırgız' markasının eski adıyla Merve Doğan tarafından kullanılmasının durdurulmasına ve davacı gerçek Gökçe Kırgız'ın tazminat talebinin kabulüne karar verdi.

İki 'Gökçe Kıgız' Davası Sonuclandı

Mahkeme, 70 bin 485 lira maddi, 75 bin lira manevi tazminatın, ayrıca bin lira da itibar tazminatının davacıya ödenmesine karar verdi. Böylece toplamda kendisine 146 bin 485 lira tazminat ödenecek olan davacı tarafın, davalının yazılı olarak özür dilemesi talebinin ise reddine karar verildi.

İki 'Gökçe Kırgız' Davası Sonuclandı

Şeyma Subaşı kime aşık oldu? Şeyma Subaşı kime aşık oldu?

Duruşma sonrasında basın mensuplarının soruları üzerine Gökçe Kırgız Durukan,

 "Çok şükür kazandık haklı mücadelemizi. Zaten böyle olmasını ümit ediyorduk. Kazandık mutluyuz" dedi.

İki 'Gökçe Kırgız' Davası Sonuçlandı