Kanal D'nin sevilen gündüz kuşağı yarışması olan Gelinim Mutfakta 23 Mayıs Perşembe günü yayınlanan 1394. bölümünde yien  gelinler birbirleiryle kıyasıya mücadeleye girdi.  Haftanın dördüncü gününde 4 gelin ve 4 kayınvalide, çeyrek altını kazanmak için yarışmaya katıldı. Bu bölümde, yarışmacılar  Zeytinyağlı Elma Dolması ve Çilekli Kuru Cacık tarifini  hazırlamak için kolları sıvadı.

Geli̇ni̇m Mutfakta-47

Peki, Zeytinyağlı Elma Dolması ve Çilekli Kuru Cacık tarifi nasıl yapılır?  İşte merakla beklenen tarif:

Gazze'de 6 Şubat depremi hiç bitmeden devam ediyor Gazze'de 6 Şubat depremi hiç bitmeden devam ediyor

Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi İçin Malzemeler
6 ekşi elma
8 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı İnce kıyılmış maydanoz
Yarım yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
1 kesme şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
Su

Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle pirinç ayıklanır yıkanır. Soğan yemeklik ince ince kıyıldıktan sonra tavada zeytinyağı ile kavrulur, soğan hafif pembeleşince çam fıstığı eklenir, pirinç eklenir ve bir kesme şeker eklenip kavrulmaya devam edilir. Tuz, tarçın, yeni bahar ve kuş üzümü eklenip içine 1 kaşık limon suyu, yarım bardak su konarak kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Hafif pişen harca nane ve maydanoz eklenir ve ocaktan alınır.
Ekşi elma kırmızı yada yeşil fark etmez yıkanır tepelerinden kapak için yuvarlak kesilir. Çekirdek kısmın bir kısmı çıkartılır, elmanın alt tarafında delik olmamalı dikkatlice içi oyulur. 
Oyulan elmaların içi pirinç harcıyla doldurulur kapakları kapatılır fırın kabına konur dibine yarım bardak su konur, önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede 25 dakika pişirilir. Soğuk servis tavsiye edilir. 
Afiyet olsun!

Zeytinyağlı Elma Dolması

Çilekli Kuru Cacık
2 adet orta boy kabuğu soyulmuş salatalık ve 10-12 adet çileği dilimleyin. Ardından malzemeleri büyük bir kase süzme yoğurtla karıştırın. Üzerine taze dere otu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek hem tok tutan hem de besleyici bir cacık hazırlayın.