Gaziantep Valiliği, Şanlıurfa’dan kuduz köpeknakledildiğine iddialarını yalanladı. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, "Bahse konu nakil işlemleri, hayvan derneklerince bakım ve sahiplenme amacıyla kontrollü olarak zaman zaman yapılan rutin işlemlerden olup gelişmeler, Valiliğimizin ilgili birimleri tarafından titizlikle takip edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

KAFA KARIŞTIRAN VİDEO

Sosyal medyada bir kullanıcı, Şanlıurfa'daki barınaktan çok sayıda sokak köpeğini aracına alarak Ankara'ya doğru götürdüğünü söyleyen bir video paylaşmıştı. Ankara Valiliği de bu iddiaların ihbar kabul edildiğini ve ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini bildirmişti.

Valilik son açıklamasında yerleri tespit edilen hayvanların karantinaya alındığını ve getiren kişilerin yakalandığını duyurdu.

Kuduz-3

Bakan Fidan: Hedefimiz ASEAN'ın diyalog ortağı olmaktır Bakan Fidan: Hedefimiz ASEAN'ın diyalog ortağı olmaktır

Ankara Valiliği'nden açıklama: Hastalık taşıyan köpekler kente mi getirildi? Ankara Valiliği'nden açıklama: Hastalık taşıyan köpekler kente mi getirildi?

Şanlıurfa'da iki mahalle kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı Şanlıurfa'da iki mahalle kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı

Editör: Kemal Ilıkkan