Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmaya devam ediyoruz" dedi.

İstanbul Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nda yapılan çalışmalar tamamlandı.

Twitter'da "darbe" neden gündem oldu Twitter'da "darbe" neden gündem oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifiyle açılacağını sosyal medya üzerinden duyurdu.

Uraloğlu, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışının 29 Ocak Pazartesi saat 11.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Açıklamasında, "İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmaya devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz geleceğe miras eserler ile Türkiye hızlanıyor" ifadelerini kullandı.

Tamamlanan proje ile seyahat süreleri şu şekilde değişecek:

  • Gayrettepe-İstanbul Havalimanı için 30 dakika,
  • Göktürk-Mahmutbey için 38 dakika,
  • Tekstilkent-İstanbul Havalimanı için 45 dakika,
  • Taksim-İstanbul Havalimanı için 41 dakika,
  • Taksim-Göktürk için 26 dakika,
  • Levent-İstanbul Havalimanı için ise 35 dakika.

Açıklamada ayrıca, Gayrettepe İstasyonu'nun 72 metre derinliğiyle hattın en derin istasyonu olacağı, istasyonun inşası için 66 bin 577 metreküp beton kullanıldığı ve 32 yürüyen merdiven ve 8 asansör planlandığı belirtildi. Uraloğlu, projenin İstanbul'a mimari detaylarıyla ikonik mekanlar kazandıracağını vurguladı.