Galatasaray sözleşmesini 2 yıl daha uzattığı Okan Buruk için imza töreni düzenledi. Törende Başkan Dursun Özbek ve deneyimli çalıştırıcı açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: Yunus ve Emin gibi kadromuzda düşündüğümüz oyuncular geri dönecek. Çok değerli bir kadroya sahibiz. Satış potansiyeli olan oyunculara da sahibiz. Gelecek teklifler de önemli. Kadromuzda tutmak istediğimiz oyuncuları tutacağız. İlk önceliğimiz kadromuzu şekillendirmek.

Okan Buruk: Elimizde çok iyi oyuncular var. Kadro yapımız bir sene önceye göre daha oturmuş durumda. Orta sahada çok iyi oyuncularımız var, onların dışında profil arayacağız. Hem Türkiye, hem de Şampiyonlar Ligi'ne uygun orta saha oyuncuları arayacağız. Bize çok büyük katkı sağlayacak oyuncular lazım. Başkanımız en iyisi için yetki verdi. Bütçemizde olacak. Alabileceğimiz en iyi oyuncuları alacağız. Çok önemli oyuncuları hedefledik. Taraftarları çok mutlu edecek transferler yapacağız, hepsi rahat olsun.

Dursun Özbek: Ben başkan olacaktım, olamadım gibi şeyleri Galatasaray düşünmez. Galatasaray'a hizmet etmek, Galatasaray'ı sevmekten geçer. Galatasaray'a kimse küsemez. Hiçbir Galatasaraylının Galatasaray'a küsme hakkı yoktur. Ne yapılıyorsa Galatasaray'ın faydasınadır. Sadece benim ağzımdan duyduğunuz şeylere inanın. Galatasaray'a hizmet etmek isteyen kişilere bizim kapımız açık.

Erden Timur Dursun Özbek

Dursun Özbek: Erden kardeşimin vereceği katkılar son bulmamıştır, devam edecektir. İyi bir Galatasaraylıdır Erden kardeşim de. Galatasaray 500 yıllık bir çınar. Ne kadar çok dalı vardır. Eğer tutunacak bir dal ararsan mutlaka vardır. Bana kırgın olduğunu düşünmüyorum, ben onun babası yaşındayım. Ben de ona kırgın değilim. Galatasaray'a hizmet etmek için varız.

Dursun Özbek: Erden kardeşimi 2016 yılında ben getirdim. Benden sonra da ilişkisi hiç kesilmedi. Her zaman Galatasaray'a hizmet etti. Yeni dönemde de kalması için teklifte bulundum. Galatasaray diğer kulüplere benzemez. Galatasaray eleştiriye çok açık bir kulüptür. Eleştirileri dinlemek zorundasınız. Şeffaf olmak zorundasınız. Erden kardeşim genç ve hassas bir insan. Bunlardan etkilendiğini düşünüyorum. Kapımız her zaman kendisine açık. Her yönetim eleştirilmiştir. Benim önceki dönemimi, rahmetli Mustafa Cengiz'in dönemini hatırlayın.

Dursun Özbek: 96-2000 modeli çok önemli bir model. Aynı havayı yakaladığımızı düşünüyorum. Galatasaray'da hedefler hep büyüyerek gider. O dönem 4 yıl üst üste şampiyon olmuştuk. UEFA şampiyonluğu kazanmıştık, Süper Kupa'yı almıştık. Geçmişteki başarıların üstüne koymak için buradayız. Bunun için elimizden gelen her şeyi, her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Hocama, teknik kadroma, oyuncularıma çok güveniyorum. Bence biz 2000 ruhunu yakaladık, onu geçmeye çalışıyoruz.

Dursun Özbek Okan Buruk

Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde

Okan Buruk: Ben, Mourinho ile görüşmelerde yoktum. Payım olduğunu düşünmüyorum. (Gülerek)

Dursun Özbek: Bence var, bence var.

Okan Buruk: 2018'de Akhisar'la kupa kazanmıştım, ilk kupamdı. Öyle bir takımda kupa kazanmak önemliydi. Bu yoldaki hedeflerim her zaman bir gün Galatasaray'ın teknik direktörü olabilmekti. Rizespor, Başakşehir ve Başakşehir'de yaşadığımız şampiyonluk... Üstüne burada 2 şampiyonluk, 1 Süper Kupa, hayallerimi yaşıyorum. Bundan sonraki hedefimiz sırayla yine kupaları kazanmak. 25. şampiyonluk ve 5. yıldız var. Galatasaray'ın hayalleri bitmiyor. Hiçbir camiaya benzemeyen bir yapımız var. Kupa kazandıkça mutlu olan bir camiayız. Daha da tutkulu bir şekilde bunun peşinden koşacağız. Avrupa'da geçen sene hem bizim hem de insanların ağzında bir tat kalmıştı. Bunu devam ettirmek istiyoruz.

Dursun Özbek: Yine birlikteyiz, işimize konsantreyiz. Mayıslar yine bizim olacak. Okan Hocama, ekibine, Ali Yiğit Buruk'a sonsuz başarılar diliyorum. Ali de bizim önemli transferlerimizden birisi.

Dursun Özbek: 2 yıl evvel olduğu gibi hocamız rakam konuşmadı. Yine boş mukaveleye imza attı. Biz de hocamızı mağdur etmiyoruz, etmeyeceğiz. Rakiplerimizin neler yaptığını hep beraber izliyoruz. Bizim onlara her zaman tavsiyemiz sahada kalmak ve orada rekabet etmek. Rekabetin sahada olması gerektiğini kabul

Editör: Yağız Atay