Türk futbolunun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray, bu defa Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde karşı karşıya gelecek. Ziraat Türkiye Kupası'nı geçen sezon müzesine götüren sarı-lacivertli takım ile Süper Lig şampiyonu Galatasaray, bu akşam Riyad'da Süper Kupa için mücadele edecek.

MAÇ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Kral Suud Üniversitesi Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak olan maçı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Heyecan dolu müsabakayı atv kanalından naklen izleyebilirsiniz.

Bitigen'in yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar üstlenecek. Karşılaşmanın VAR hakemi ise Emre Malok olacak.

Türk futbolseverler, bu unutulmaz karşılaşmayı merakla bekliyor. İki ezeli rakip arasındaki çekişme, Suudi Arabistan'da da devam edecek ve futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatabilir.

399.MAÇ

114 yıllık zengin rekabet tarihinde, Fenerbahçe ve Galatasaray bu akşam oynayacakları maçla birlikte 399. kez karşı karşıya gelecek.

Bu güne kadar oynanan 398 maçın istatistiklerine bakıldığında, sarı-lacivertliler 148 kez galibiyet elde etti, sarı-kırmızılılar ise 127 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar arasındaki mücadelede 123 maç berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin attığı 540 gole karşılık, Galatasaray 496 golle cevap verdi.

SÜPER KUPA'DA 7.KARŞILAŞMA

1965-1966 sezonundan bu yana düzenlenen organizasyon, zaman içinde farklı adlar altında Cumhurbaşkanlığı Kupası, Devlet Başkanlığı Kupası ve Süper Kupa olarak bilindi. Bu tarihi rekabette, Galatasaray ve Fenerbahçe bu akşamki mücadeleleriyle birlikte 6. kez karşı karşıya geldi. 

Kazanan takımın kupa ulaştığı maçta taraflar üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İLK 11'DE KİMLER VAR?

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Kerem Demirbay, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Zaha, Mauro Icardi.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi Samuel, Djiku, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Dusan Tadic, Edin Dzeko.