İstanbul'da, sabah saatlerinde binlerce vatandaş, 308 STK'nın çağrısıyla, "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü düzenleniyor. Yürüyüşe AK Partili birçok bakan ve milletvekilinin yanı sıra farklı partilerden siyasiler de katılarak destek verdi.

Anıtkabir 220 bin ziyaretçi ağırladı Anıtkabir 220 bin ziyaretçi ağırladı

Milli İrade Platformu tarafından, 308 Sivil Toplum Kuruluşu'nun (STK) katkısıyla Galata Köprüsü'nde, "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

TÜRKİYE VE FİLİSTİN BAYRAKLARIYLA YÜRÜDÜLER

Yürüyüş nedeniyle Eminönü Sahil Yolu trafiğe kapatılırken, Ayasofya-i Kebir, Süleymaniye, Sultan Ahmet ve Yeni Camii'nde sabah namazını kılan çok sayıda vatandaş, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma lanet okuyarak yürüyüşe katıldı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar İsrail karşıtı sloganlar attı.

KİMLER KATILDI?

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

BİLAL ERDOĞAN: KATİLLERİ BİLİYORUZ

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, alanda yaptığı konuşmada, "Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce verdiğimiz on binlerce şehidimizin katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız. Yüz binler, terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin katillerinin kim olduğunu biliyoruz" dedi. 

Erdoğan şöyle konuştu:

Bizden önce gelen ecdadımız bu toprakları şehit kanları ile sulamıştır. Bu topraklarda üç dinin mensupları da huzur ve barış içinde yaşamasını temin etmişlerdir. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü verdiğimiz en son 12 şehitten önce verdiğimiz on binlerce şehidimizin katilleri aynı olduğu için kayıtsız kalamayız. Yüz binler, terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin katillerinin kim olduğunu biliyoruz. Filistin soykırımına sebep olanlar ve şehitlerimizin katilleri aynı olduğunu biliyoruz. Bizler medyada suni gündemler oluşturup bizi ayrıştırmaya çalışanların, Filistin davasını sulandırmaya çalışanların Amerika ve İsrail’in etki ajanları olduğunu biliyoruz. Bizler mülteci düşmanlığını körüklemeye çalışanların da kimler olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ayasofya’nın prangalarının kırılması Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğünün ilk adımıdır. Bizler Amerika’nın arkasında durduğu siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek. Filistin davası sürdüğü müddetçe hayatımızda boykota yer açacağız. Elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayağını denk alsın.

BU YOLLAR ULAŞIMA KAPALI

"Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet Yürüyüşü" kapsamında 04.00 ile 12.00 saatleri arasında kapatılacak yollar şöyle:

Eminönü­- Sultanahmet, Sultanahmet- ­Eminönü tramvay hattı, Yenikapı-Eminönü ve Eminönü­-Yenikapı yönü, Unkapanı Ragıp Gümüşpala Caddesi, Kennedy Caddesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri önünden sahil yolu, Tersane Caddesi, Galata Köprüsü etrafındaki deniz ulaşımı.