Şu anda "Sandık Kokusu" dizisinde Demet Akbağ, Necip Memili, Metin Akdülger ile birlikte başrolleri paylaşan Özge Özpirinçci, 2019 yılında katıldığı bir televizyon programında sağlıklı yaşam ve kilo koruma sırlarını içten bir şekilde paylaşmıştı.

Özpirinçci'nin ifadelerine göre,

"Oruç diyeti uyguluyorum. Günlük iki öğünle besleniyorum ve aralarda aç kalmayı tercih ediyorum. Sırasıyla su, çay ve kahve içiyorum. Diyetimde keçi veya manda yoğurdu bulunuyor. Beslenmemde ağırlıklı olarak balık tercih ediyorum. Ayrıca kuruyemişlere karşı bir zaafım var. Eğer 2 gün boyunca sağlıksız beslenirsem, sonraki 5 gün yediklerime dikkat ediyorum. Aslında olay bu kadar basit."

Aleyna Tilki'den olay yaratan dans Aleyna Tilki'den olay yaratan dans

"Vegan bir yaşam tarzına doğru ilerliyorum. Et tüketimini azaltmaya çalışıyorum ve şu sıralar kinoa ile tanıştım. Her gün kinoa tüketiyorum çünkü protein açısından etle eşdeğer. Ayrıca çorbayı çok seviyorum. Haftada birkaç kez pilates ve yürüyüş yapıyorum. Bostancı'dan Fenerbahçe'ye kadar sahil boyunca yürümek hoşuma gidiyor."

Ünlü oyuncu sözlerine şöyle devam etti:

"İnek ürünlerini tamamen hayatımdan çıkardım ve süt ürünlerini de elimden geldiğince çıkarmaya çalışıyorum. Bir dönem sadece balık tüketiyordum, ancak bağışıklık sistemim zayıfladı. Şimdi haftada bir veya 10 günde bir et tüketmek zorunda hissediyorum kendimi."

5-2 Aralıklı Oruç Diyeti, temel olarak haftanın çoğunlukla normal beslenmeye odaklanan 5 gününü kapsıyor. Bu günlerde birey, vücuduna gerekli besinleri sağlayarak enerji seviyelerini yüksek tutmayı amaçlıyor. Haftanın 5 günü normal ve sağlıklı bir şekilde beslenir.