Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore, 2021'de seçilmesine yardımcı olan kampanya vaatleri arasına yeni hız sınırını da dahil etti. Alt sınıra atıfta bulunarak, "30'da araba kullanmak, mahallelerin çocuklara ve yaşlılara öncelik verdiği ve yatırımların karbon nötrlüğü için bisiklet yollarını ve toplu taşımayı desteklediği daha demokratik ve daha sürdürülebilir bir kamusal alan kullanımı vizyonunun bir parçası" dedi.  
Lepore, 2022 yılında Bologna bölgesinde trafikle ilgili yaklaşık 60 ölüm yaşandığını kaydetti. Lepore, "Bu göz önüne alındığında, özel araç kullanımının sınırsız olması gerektiğini savunmak zor" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 02 08 181629

İKİ DEV MARKANIN EV SAHİBİ KENT

Ancak yerel halkı ikna etmek inişli çıkışlı bir yolculuk oldu. Bologna, Ferrari, Lamborghini ve Pagani gibi dünyanın en hızlı ve göz alıcı otomobillerinin üreticilerine ev sahipliği yapan bir bölgenin başkenti. Hem sokaklarda hem de sosyal medyada protestolar düzenlendi ve yeni hız sınırı konusunda bir referandum düzenlenmesi için 53 binden fazla imza toplandı.

Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini “istenmeyen kişi” ilan etti

İmza kampanyası, Bologna Üniversitesi öğrencisi Guendalina Furini tarafından başlatıldı ve Furini, şehirde günlük 40 kilometrelik bir mesafenin önemli ölçüde zaman alacağından endişe duyuyordu. Yeni sınırın sürdürülmesinin zor olduğunu ve ceza alma riskinin çok yüksek olması nedeniyle insanları Bologna'yı ziyaret etmekten caydıracağını söyledi. 

ULAŞTIRMA BAKANI DA  KARŞI ÇIKTI

Muhalefetin eleştirileri, Bologna sınırını anlamsız olarak nitelendiren İtalya Ulaştırma Bakanı ve aşırı sağcı Lig partisinin lideri Matteo Salvini tarafından daha da güç kazandı. Salvini geçtiğimiz hafta, diğer hususların yanı sıra, kısıtlamalara sokak bazında karar verilmesi gerektiğini savunarak, bir şehrin 30 km/s'lik genel bir sınır koyma hakkına meydan okuyan bir yönerge imzaladı. 

Ekran Görüntüsü 2024 02 08 182048

TRAFİK KAZALARI YÜZDE 21 AZALDI

Bolonya'nın yeni limitinin şimdiden etkisini göstermeye başladığına dair işaretler var. Belediyeye göre, yeni limitin yürürlüğe girdiği ilk iki haftada, geçen yılın aynı dönemine kıyasla trafik kazaları yüzde 21 oranında azaldı ve bu kazalarda bir kişi hayatını kaybetti. Belediyenin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre bu yıl meydana gelen kazaların hiçbiri ölümle sonuçlanmadı. Lepore, aldığı önlemin olumlu sonuçlarının yakında görüleceğinden emin olduğunu söyledi ve "İnsanların bunun doğru bir seçim olduğunu anlamaları uzun sürmeyecek" diye ekledi.