Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu’nda gerçekleştiriliyor. Sabah saatlerinde stada gelen başkan adayı Aziz Yıldırım, yoğun ilgiyle karşılandı ve kongre üyeleriyle sohbet etti. Yıldırım, saat 16.15'te 45 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Oyunu sandığa atarken basın mensuplarına "Hayırlı olsun" dedi ve çevresindeki kalabalıkla birlikte platformun bulunduğu alana geçti.

Fenerbahçe'de oylar sayılıyor

Sabah saatlerinde stada gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tüm gün boyunca alanda kalarak kongre üyeleriyle yakından ilgilendi. Koç, saat 16.10'da 27 No’lu sandıkta oyunu kullandı.

Fenerbahçe'de oylar sayılıyor
Fenerbahçe'de bir önceki Olağan Seçimli Genel Kurul'da 21,350 oy ile bir rekor kırılmıştı. Bugün yapılan seçimde ise kulübün 20 yıllık eski başkanı Aziz Yıldırım ile mevcut başkan Ali Koç arasındaki seçimde yeni bir rekor tazelendi. 46,410 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde, 27,000 oy barajı aşılarak yeni bir rekor kırıldı.

OYLAMA SONUCU

Kullanılan oy sayısı: 27.489

Toplam geçerli oy: 26.947

Ali Koç: 16.464

Aziz Yıldırım: 10.483

Fark: 5,981

ALİ KOÇ YENİDEN BAŞKAN

Oy pusularında Ali Koç'un rengi sarı, Aziz Yıldırım'ın rengi ise beyaz olarak belirlendi. Koç oyunu 27 numaralı sandıkta kullanırken, Yıldırım 45 numaralı sandıkta oyunu verdi. Oy kullanma işlemi saat 17.00'da sona erdi ve sayım işlemleri başladı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Aziz Yıldırım, Ali Koç'u başkan ilan ederek seçimi Koç'un kazandığını duyurdu. Böylece Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi resmen başlamış oldu. Seçimin ardından iki aday birlikte tribünleri selamladı ve birlik mesajı verdiler.

Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre yaptık. Hepinize teşekkür ediyoruz. Yol haritasını çizdik inşallah Ali Koç ve arkadaşları bu yol haritası doğrultusunda Fenerbahçe'yi şampiyon yaparlar." ifadelerini kullandı.

Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı

Ali Koç'tan açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"Güzel, demokratik, heyecanlı, yeri geldiği zaman coşkulu, yeri geldiği zaman gergin bir kongreyi daha tamamladık. 28 bin kongre üyemiz oy kullandı. Bu Fenerbahçe demokrasisi adına büyük bir rekordur. Türkiye'de hiçbir kulüp bu rakamlara yaklaşamıyor. Fenerbahçe büyüklüğünü kongrede de gösterdik. Artık Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor.  Bundan sonra önümüze bakma zamanıdır. Artık Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor. Başarılara doyacağımız, dünyada Fenerbahçeli olmayan taraftarların da Fenerbahçe'yi izleyeceği, marka değerimizin artacağı, uluslararası başarılarımızı elde edeceğimiz bir dönem başlamaktadır. Artık Fenerbahçe ismini duyduklarında rakiplerimizin korkacağı bir döneme girdik. Hem Türkiye'de hem de yurt dışında. Yarından itibaren hepimiz bu yeni dönemin parçası olalım. Bizler, bugün bu camianın bütün renklerini kucaklamak için buradayız."