Zehir Zemberek İfadeler

2018'deki kongrede Ali Koç'a karşı başkanlığı kaybeden Aziz Yıldırım, mevcut başkanı sert bir şekilde eleştirdi. Yıldırım, Koç'un yönetim kurulu aday listesinde yer alan Acun Ilıcalı hakkında da ağır ifadeler kullandı. Ilıcalı da bu suçlamalara televizyon programında yanıt vererek Yıldırım'a sert karşılık verdi. Bu söz düelloları, hafta sonu gerçekleşecek olan başkanlık ve yönetim kurulu seçiminin ne kadar çekişmeli geçeceğinin işaretlerini veriyor.

Koç-Yıldırım Düellosu

Yıldırım: F.Bahçe'yi Şampiyon Yapmayan Kim?

Yıldırım'ın İddiası: "Mevcut başkan, 'Ben başkan olduğum sürece, Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar' dedi. Bu ne demek? Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi? Hakemler mi, Futbol Federasyonu Başkanı mı? Kim?"
Koç'un Yanıtı: "Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa, aynaya baksın. Çünkü bunlardan biri de kendisi. Şampiyon olursak memnun olmayacak."

Yıldırım: O Sözü İçin Başkanlığa Aday Oldum

Yıldırım'ın İddiası: "Ben kimsenin adamı değilim! Ben hiçbir partinin adamı değilim, olmam da! Ben kimseden feyz almam. Hükümet desteği ile değil, bir laf uğruna geliyorum! 'Ben varken Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar' lafı üzerine..."
Koç'un Yanıtı: "Aziz Yıldırım’ın aday olmasını Fenerbahçe’nin bekasından çok, Ali Koç’tan alınacak bir intikam olarak görüyorum. Fenerbahçe’den bir kuruş alacağım yok. Aksini iddia eden varsa şerefsizce yalan söylüyor."
Koç: 2018’de Batmaya En Yakın Kulüptük

Koç'un İddiası: "UEFA 2018’de Avrupa’da batmaya en yakın kulüp olarak Fenerbahçe’yi gösteriyordu. Biz 612 milyon Euro olan borcu 307 milyon Euro’ya indirdik. Üstelik 612’nin 374’ü finans kuruluşlarına idi."
Yıldırım'ın Yanıtı: "Bankalar Birliği ile 330 milyon dolarlık anlaşma yaptılar. Hani benim dönemimden kalan borç 600 milyon dolardı? Geri kalan 300 milyon dolar nerede? Niye yalan söylüyorsunuz?"

Aziz Yıldırım

Yıldırım: Altı Senedir Neredeydin, Niye Yapmadın?

Yıldırım'ın İddiası: "Stadı kim yaptı, Aziz Yıldırım yaptı. Biz yapacağız diyoruz, bize yalandan kim ölmüş diyor. Sen 6 senedir neredeydin? Neden daha önce büyüteceğim, yenileyeceğim demedin? Amacı hep kavga etmek."
Koç'un Yanıtı: "Bugün her branşımızın sponsoru var. Fenerium, Şampiyonlar Ligi seviyesine çıktı. 6 yıl boşa gitti diyenlere hatırlatıyorum. Fenerbahçe aleyhine ne CAS’ta ne de UÇK’da açılmış tek bir dava yoktur."

Yıldırım: Mourinho ile Biz Anlaştık F.Bahçe’ye Gelecek

Yıldırım'ın İddiası: "Mourinho ile ben ve Önder Fırat 2 saat konuştuk. Şartlarda anlaştık gelmesi yönünde. Sonra arkadaşlarımız menajeriyle görüştü. Bir sistemde anlaştık. Mourinho’yla cumartesi İngiltere’de konuşacağız."
Koç'un Yanıtı: "Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. Aziz Yıldırım ‘Mourinho ile anlaştık’ dedi ama işin gerçeği böyle değildi. Mario Branco’nun yaptığı temasların sonucunda bu anlaşma gerçekleşti."
Koç'un İddiası: "Aziz Yıldırım, Mourinho’ya yıllık 15 milyon Euro teklif etti. Biz Mourinho ve ekibiyle yıllık toplam 12 milyon Euro karşılığında anlaştık. Jose Mourinho’nun bizim projelerimize ne kadar inandığının kanıtı budur."
Yıldırım'ın Yanıtı: "Biz Mourinho’nun menajeri ile 15 milyon Euro’ya anlaştık, menajerlik ücreti hariç. Bir de bahane uyduruyorlar ‘Biz daha ucuza anlaştık’ diye. Ya benimle 15 milyon Euro’ya anlaşan insan, seninle 3 milyon Euro daha ucuza anlaşır mı?"

Ali Koç Açıklamaları Yapıyor

Acun Ilıcalı da Dahil Oldu

Yıldırım: FETÖ’cülere Pasaport Veriyormuş!

Yıldırım'ın İddiası: "Acun Ilıcalı Dominik’te FETÖ’cülere pasaport veriyormuş! Çağırdım. ‘Yapma, senin için kötü olacak’ dedim, uyardım. ‘Ya ben yapmıyorum etmiyorum falan’ dedi. Ama var bir şeyler. Onun için fazla konuşmasın."
Ilıcalı'nın Yanıtı: "Çok üzücü! Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’ye yeniden başkan olmayı çok istiyor olabilir. Seçimden hezimetle ayrıldı, içinde bir şey yaşıyor olabilir. Ancak başkan olabilmek için bir Fenerbahçeli’yi karalamak çok üzücü."
Yıldırım: Adnan Hoca Meselesine Girersem...

acun ılıcalı-3

Yıldırım'ın İddiası: "Adnan Oktar konusuna girersem, sokağa çıkamaz. Adnan Hoca meselesinde onun için oturdum 3 bin 500 sayfa fezleke okudum. Suçlananların yüzde 20’si ‘Bizi Adnan hocayla Acun tanıştırdı’ diyor."
Ilıcalı'nın Yanıtı: "35 yıl önceki konudan bir yere varmaya çalışırsa, bu art niyet. Daha önce 35 yıl önce görüştüğümüzü açıkladım. Bir sohbet için gittim ‘Fakirlere yardım et, insanlara destek ol’ gibi. O zaman 18 yaşındaydım."
Ilıcalı: Yıldırım’ın Mourinho İşi Yalan

Türkiye olimpiyatlarda ne bekliyor? İşte hedefimiz Türkiye olimpiyatlarda ne bekliyor? İşte hedefimiz

Ilıcalı'nın İddiası: "Aziz Yıldırım’ın Jose Mourinho olayı komple yalan. Üç gün görüşemediler, irtibat kuramadılar! Mourinho, bizimle görüştükten sonra telefon değiştirdi, ulaşamadılar. Londra’da görüşmüşler, Mourinho da Ali Koç’a ve projelere baktı... Adam kabul etti."
Yıldırım'ın Yanıtı: "Acun, kaşınıyor, kaşınmasın! Mourinho ile Londra’da görüşmüşüm. Yanlış biliyor, Londra’da değil Roma’da görüştüm. Gerizekalı Acun. Ayrıca Acun’un oraya kalkan özel uçakları da takip etsinler."

Mourinhoilkfoto

Ali Koç’un Onursal Başkan Teklifi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçimi kazanması halinde Aziz Yıldırım’ın kulübün onursal başkanı olmasını teklif edeceğini açıkladı. Koç, "Benim komplekslerim, nefret duygularım yok. İnsanlar son dönemleriyle anılır ama büyük resme bakmak lazım. Neden olmasın, Sayın Aziz Yıldırım’ı onursal başkan yapmak. Haksız yere zulüm gördü hem camiamız hem Aziz Yıldırım” dedi.

Seçim Detayları ve Katılım

Fenerbahçe Kulübü tarihinin en yüksek katılımlı başkanlık seçimi, 3 Haziran 2018’de yapılmıştı. Bu kongrede Ali Koç 16 bin 92 oyla başkan seçilirken, rakibi Aziz Yıldırım 4 bin 644 oy almıştı. 6 yıl önceki seçimde oy kullanma hakkına sahip üye sayısı 26 bin 2 idi. Şimdi ise bu rakam neredeyse iki katına çıkarak 46 bin 410’a ulaştı.

İlk Yarış Divan İçin

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu’nun Aziz Yıldırım lehine çalışmalar yaptığını iddia etmesi, başkanlık yarışına yeni bir boyut kazandırdı. Koç, Mosturoğlu’nun bazı üyeleri arayıp Yıldırım’a oy vermelerini istediğini öne sürdü ve seçimi kazanması halinde Mosturoğlu ile çalışmayacağını açıkladı. Mosturoğlu ise bu iddiayı yalanladı ve adaletten şaşmayacağını belirtti.

El Kaldırma Usulü Oylama

Koç-Mosturoğlu gerilimi, kongrenin ilk günü yapılacak Divan Başkanlığı seçimini daha da önemli hale getirdi. Bu görev için Koç, Vefa Küçük’ü, Yıldırım ise Mosturoğlu’nu destekliyor. Üyeler arasında el kaldırma yöntemiyle yapılacak oylamayı kazanacak başkan adayı, genel kurulu idare edecek. Bu seçim, pazar günü yapılacak kulüp başkanlığı seçiminin bir provası olarak görülüyor.

Editör: Yağız Atay