Fenerbahçe Kulübü, 61 yaşındaki ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Mourinho ile 2+1 yıllık bir anlaşma sağladığı ve görüşmelere başlandığı duyuruldu.

Ali Koç ve Jose Mourinho'nun bu akşam Londra'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde bir araya gelmesi bekleniyor. Mourinho'nun karşılaşmada yorumculuk yapacağı ve kısa süre içerisinde İstanbul'a gelerek Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzalayacağı bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün KAP'a yaptığı açıklamada, "Şirketimiz, Futbol A Takımı teknik direktörlük görevi için Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile görüşmelere başlamıştır. Yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Acun Ilıcalı ve Jorge Mendes'in Kritik Rolü

Trabzonspor Stefan Savic ile sözleşme imzlandığını duyurdu Trabzonspor Stefan Savic ile sözleşme imzlandığını duyurdu

Sürecin gelişimi oldukça dikkat çekici oldu. Fenerbahçe tarihinde belki de ilk kez bir kulüp, kendi kendine büyük bir transfer hamlesi yaptı. Eski başkan Aziz Yıldırım'ın seçim vaadi olarak duyurduğu Jose Mourinho, rakip aday Ali Koç ile el sıkıştı.

Aziz Yıldırım, Şampiyonlar Ligi finalini Mourinho ile izleyip sözleşme imzalayacağını açıklamasının hemen ardından, Ali Koç devreye girerek süreci tersine çevirdi. Yeni yönetimde yer alacak Acun Ilıcalı ve Sportif Direktör Mario Branco, önce ünlü Portekizli menajer Jorge Mendes ile ardından da Mourinho ile görüşerek anlaşmayı sağladı.

Editör: Yağız Atay