Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde Milli sporcu İlke Özyüksel, Paris'te ilk peşinde

Ali Koç, Fenerbahçe başkanlık seçim süreci ve kulübün yönetiminde yaşananlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koç, seçim sürecinin gereksiz yere sertleştiğini, Fenerbahçe camiasının bundan rahatsız olduğunu belirtti. İddiaların ve iftiraların havada uçuştuğunu söyleyerek, en medeni yöntemin fikirlerin yarıştırılması olduğunu vurguladı. Ancak bunun gerçekleşmediğini ve 2018'den beri kendisine yönelik büyük suçlamaların yapıldığını ifade etti.

Eski başkan Aziz Yıldırım ile yaşadığı ilişkiye de değinen Koç, eskiden ağabey-kardeş ilişkisi içinde olduklarını, ancak bu ilişkinin zamanla tatsız bir hale evrildiğini belirtti. Yıldırım'ın kendisine yönelik suçlamaları ve iftiraları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Koç, Yıldırım’ın döneminde kulübün mali durumu hakkında bilgi vererek, 2018'de Fenerbahçe'nin Avrupa'nın batmaya en yakın kulübü olduğunu söyledi. Başkanlık sürecinde kulübün mali durumunu iyileştirmek için yoğun çaba sarf ettiğini ve birçok zorlukla karşılaştığını ifade etti.

Ali Koç, kulübün şu anki mali durumuyla ilgili olarak, FFP (Finansal Fair Play) kıskacında olmadıklarını ve kulübün ekonomik anlamda daha iyi bir durumda olduğunu belirtti. Kulübün sponsor gelirlerinin arttığını ve futbol dışındaki branşlarda da başarılar elde ettiklerini vurguladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin sadece futbolda değil, diğer branşlarda da önemli yatırımlar yaptığını ve başarılı olduğunu söyledi.

Fenerbahce Ali Koc

Mourinho ile yapılan görüşmelere de değinen Koç, Mourinho'yu etkileyen şeyin kulübün hazır bir sisteminin olması ve profesyonel yönetim tarzı olduğunu belirtti. Ayrıca, kulübün menajerlik politikaları ve transfer süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Koç, basketbol takımıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunarak, EuroLeague'in ekonomik modelinin olmadığını ve erkek basketbolda en büyük açıkların bulunduğunu belirtti. Ancak, basketboldan geri adım atamayacaklarını ve yatırımlara devam edeceklerini ifade etti.

Son olarak, Ebrar Karakurt gibi yetenekli oyuncuları Fenerbahçe'ye kazandırmak istediklerini belirten Koç, kulübün her alanda başarılı olmasını hedeflediklerini ve Fenerbahçe'nin sadece şampiyonluklardan ibaret olmadığını, büyük bir sevda olduğunu vurguladı.

Editör: Yağız Atay