Fatih Sultan Mehmet'e ait olduğu iddia edilen bir bronz madalyon, Bonhams müzayede salonunda 2 milyon pounda satışa çıkarıldı. Sanat tarihçileri madalyonun Fatih tarafından tılsım olarak boynunda taşındığını belirtti.

Dökme bronz bir madalyona işlenmiş portreyi hangi sanatçının resmettiği ise belirsizliğini koruyor. Bu temsil, tarih boyunca Sultan'ın gençliğini gösteren en eski portre olma özelliğine sahip.

İslam ve Hint eserlerinin de satışa çıkarıldığı açık artırmada Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser satıldı ancak Fatih'in madalyonu elde kaldı.

Fsm2

FATİH'İN MADALYONU AÇIK ARTIRMADA

Londra’daki müzayedenin en önemli parçaları arasında yer alan ve Fatih portresini taşıyan 1450 tarihli madalyon, 900 bin pound (yaklaşık 37 milyon lira) başlangıç fiyatıyla açık artırmaya açıldı.

Teklif 1,4 milyon pounda kadar yükseldi fakat müzayede evi teklifin satış için belirtilen rezerv fiyatın altına kaldığını açıkladı ve madalyon satılmadı.

EN ESKİ SULTAN II. MEHMED PORTRESİ

Fatih'in resminin, Osmanlı padişahının en eski portresi olduğu düşünülüyor. Bonhams, Fatih Sultan Mehmet'in şehzadeliğinde yapıldığı belirtilen ve üzerinde "Büyük Prens, Büyük Emir, Sultan Mehmet Efendi" ifadelerinin yazılı olduğu madalyonu 1450'ye tarihliyor.

Üzerinde yer alan delik nedeniyle boyna takıldığı ya da bir yere asıldığı düşünülen madalyonun, tılsım amaçlı kullanıldığı iddiası da Bonhams'tan paylaşılan bilgiler arasında.

Bursa'da bayram temizliği yaparken 1.kattan düştü! Bursa'da bayram temizliği yaparken 1.kattan düştü!

Fsm