Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu için sürdürülen çalışmaların tamamlandığını açıkladı. 15 Şubat itibariyle başvurular başlıyor. Peki, gençlere devlet tarafından faizsiz kredi verilen Aile ve Gençlik Fonu nedir? Aile ve Gençlik Fonu başvuru şartları neler? Kimler Aile ve Gençlik Fonu kapsamında kredi alabilir? İşte yanıtı...

Aile ve Gençlik Fonu Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Gençlere evlilik kredisinin sağlanacağı Aile ve Gençlik Fonu, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada başvuruların 15 Şubat 2024 itibariyle alınmaya başlanacağı duyuruldu. Düzenlemeden öncelikli olarak depremden etkilenen iller faydalanacak.

Aile Bakanı Mahinur Göktaş Aile ve Gençlik Fonu Başvuruları için tarih verdi Aile Bakanı Mahinur Göktaş Aile ve Gençlik Fonu Başvuruları için tarih verdi

Aile ve Gençlik Fonu Başvuru Şartları Nelerdir?

Fon kapsamında gençlere evlilik kredisi imkanı sunulacak. Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngörüyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek. Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Aile ve Gençlik Fonu'nun kredi miktarı her yıl kademeli olarak artış gösterecek.

5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam 5199’a karşı değilim, ötanazi uygulamam

Deprem Bölgeleri Pilot İl Olacak

Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayacak uygulama, ardından Türkiye genelinde uygulanacak.

Aile ve Gençlik Fonu Nedir?

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla kuruldu.

Editör: Haber Merkezi