Eurovisionworld.com sitesinin haberine göre, Filistin kökenli İzlandalı şarkıcı Murad, İsrail işgaline dikkat çeken şarkılarıyla dikkat çekiyor. Başkent Reykjavik'te düzenlenen Eurovision ön elemelerinde finale kalmayı başardı. Murad, 2 Mart'ta gerçekleşecek final elemelerinden de başarıyla çıkarsa, İsveç'in başkenti Malmö'de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda İzlanda'yı "Wild West" şarkısıyla temsil edecek.

Macaristan Başbakanı Orban: “Xi Jinping tarafından sunulan Çin barış girişimini de destekliyoruz” Macaristan Başbakanı Orban: “Xi Jinping tarafından sunulan Çin barış girişimini de destekliyoruz”

İsrail'in Eurovision şarkısına inceleme İsrail'in Eurovision şarkısına inceleme

İsrail'in men edilmesi için çağrılar yapılmıştı

Fransa'yı 2023 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Fas asıllı Kanadalı şarkıcı La Zarra, 10 Ocak'ta İsrail'in şarkı yarışmasından menedilmesi çağrısında bulunmuş ve "Maalesef bir kez daha Filistin halkına yönelik katliamla, soykırımla, Batı Şeria ve Lübnan'da saldırılarla karşı karşıyayız." ifadelerini kullanmıştı. İsveç'te ise sanatçılar ve müzik endüstrisi yetkililerinden oluşan 1000 kişilik bir grup, 10 Ocak'ta İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesini talep etmek için imza toplamıştı. Sanatçılar, İsrail'in yarışmaya katılmasına karşı çıkılması halinde İsveç'in yarışmadan çekilmesini istemişlerdi.