Survivor Türkiye, ilk kez 1992 yılında İngiliz televizyon yapımcısı Charlie Parsons tarafından ortaya çıkarıldı. Bu unutulmaz yarışma formatı, Türkiye'de Acun Ilıcalı'nın öncülüğünde büyük bir ilgi ve başarı elde etti. Ilıcalı'nın özgün ve etkileyici dokunuşlarıyla Survivor, Türk televizyonlarında uzun soluklu bir fenomen haline geldi. Acun Ilıcalı, yarışmaya getirdiği yenilikler, heyecan verici oyunlar ve unutulmaz anlarla Survivor'ı izleyiciler için vazgeçilmez kıldı. Survivor'da yarışan birçok isim yarışmadan sonra hayatımzıa girdi. İşte Survivor Şampiyonların şimdi ne yaptıkları...

Uğur Pektaş ( Survivor Büyük Macera 2005)

Survivor'ın ilk yayınlandığı yıl olan 2005'te şampiyon olan Uğur Pektaş, kazandığı şampiyonluktan sonra başarılı bir oyunculuk kariyerine yelken açtı. Pektaş, Türkiye'nin en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar'da Murat Komiser rolünü canlandırdı.

Derya Durmuşlar (Survivor Türkiye- Yunanistan 2006)

DERYA DURMUŞLAR

2006 yılındaki Survivor Türkiye-Yunanistan'ın şampiyonu olan Derya Durmuşlar, 2011 yılında trajik bir trafik kazasında hayatını kaybett

Taner Özdeş ( Survivor Aslanlar-Kanaryalar 2007)

Survivor: Aslanlar Kanaryalar sezonunun şampiyonu olan Taner, yarışmayı kazandıktan sonra kameraların ışıklarından uzak kalarak göz önünde sakin bir hayat sürdürüyor. Özdeş, 2015 yılında yapılan Survivor All Star yarışmasında katılmıştır.

Merve Oflaz (Survivor Kızlar Erkekler 2010)

Katıldığı Var Mısın Yok Musun programında ünlenen Oflaz, sonrası Survivor Kızlar-Erkekler yarışmasına katılmıştır. Katıldığı sene iyi bir performans Oflaz, Survivor tarihinin ilk kadın şampiyonu olmuştur. Survivor sonrasında oyunculuk alanında kendini geliştiren Merve Oflaz, farklı projelerde başarılı performanslar sergileyerek izleyici kitlesini genişletti. Oflaz, 2015 yılında yapılan Survivor All Star'da boy göstermiştir.

Derya Büyükuncu (Survivor Ünlüler-Gönüllüler 2011)

ABD, Türkiye'nin Derya Büyükuncu talebini reddetti

Toplamda 6 kez Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden Derya Büyükuncu, adını Türk spor tarihine altın harflerle yazdırmış bir isim olmasının yanı sıra unutulmaz bir Survivor zaferiyle de gündemde kalmıştır. Ancak, yarışma sonrasında kazandığı ödülü bağışlayıp bağışlamadığı konusu, Büyükuncu'nun gündeminde tartışmalara neden olmuştur.

Nihat Altınkaya ( Survivor Ünlüler-Gönüllüler 2012)

NİHAT ALTINKAYA SURVİVOR'A KATILDI MI, ne zaman gelecek? Survivor All Star  2024 Nihat Altınkaya neden yok?

Nihat Altınkaya, 2012 yılında kazandığı Survivor zaferinin ardından oyunculuk kariyerine hızlı bir geçiş yaptı. Önce "Tozlu Yollar" dizisiyle ekranlara dönen Altınkaya, daha sonra büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen "Karadayı" dizisindeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Hilmicem İntepe ( Survivor Ünlüler-Gönüllüler 2013)

Survivor 2018 yarışmacısı Hilmi Cem İntepe kimdir, kaç yaşındadır?

Parkurdaki hızıyla hafızalara kazınan 2013 Survivor şampiyonu Hilmi Cem, yarışma sonrasında oyunculuk kariyerine atılarak televizyon dünyasında adını duyurdu. İlk olarak "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde rol alarak izleyicilerin dikkatini çeken Hilmi Cem, performansıyla olumlu eleştiriler almıştır. Daha sonra "Çalıkuşu" adlı tarihi dizide de önemli bir karakteri canlandırarak başarılı bir oyunculuk sergiledi. Hilmicem, 2015 ve 2018 yıllarında Survivor'a katılmıştır.

Turabi Çamkıran ( Survivor Ünlüler-Gönüllüler 2014, Survivor All Star 2015)

2014 Survivor şampiyonu Turabi, bir sonraki yıl olan 2015'te All Star sezonuna katılarak bir kez daha şampiyonluk taçlandırdı. 2018'de tekrar Survivor'a katılmasının ardından, 2019'da Amerika'da düzenlenen The Challenge: War of the Worlds yarışmasında birincilik elde etti. Bu büyük başarılarla dolu dönemden sonra, Turabi, Amerika'da yaşam sürdü. Turabi şimdilerde Survivor 2024 All Star'da yarışıyor.

Çağan Atakan Arslan ( Survivor Ünlüler- Gönüllüler 2016)

Çağan Atakan Arslan kimdir? Survivor Avatar Atakan kaç yaşında? - Son  Dakika Milliyet

2016 Survivor şampiyonu Çağan "Avatar" Atakan Aslan, sadece bir reality show kazananı olarak değil, aynı zamanda profesyonel kick boks ve Muay Thai sporcusu olarak da büyük bir başarı elde etmiştir Arslan, yarışmadan sonra oyunculuk kariyerine başlamıştır.

Ogeday Girişken ( Survivor Ünlüler-Gönüllüler 2017)

Ogeday Girişken Kimdir ve Kaç Yaşında? - Son Dakika Haberleri

2017 Survivor şampiyonu Ogeday, kazandığı zaferin ardından çok yönlü bir kariyere sahip oldu. Fenerbahçe Kürek takımında Türkiye'yi başarıyla temsil ederken, aynı zamanda oyunculuk alanında da adından söz ettiriyor. Survivor 2022 All Star'da katılan Girişken, şimdilerde Survivor 2024 All Star'da yarışmaktadır.

Adem Kılıçcı ( Survivor All Star-Gönüllüler 2018)

ADEM KILIÇÇI KİMDİR? Survivor 2022 Adem Kılıççı nereli, kaç yaşında,  mesleği ne? - Son dakika Kim...

Dilan Polat vakfında burs skandalı Dilan Polat vakfında burs skandalı

Adem Kılıççı, başarılı bir boksör olarak öne çıkmasının yanı sıra elde ettiği şampiyonlukla Survivor tarihinde de iz bıraktı. Kazandığı şampiyonluğun ardından uzun süre gündemde kalan Kılıççı, Sportial Fitness&Fight Academy adında kendi spor merkezini başarıyla işletiyor. Aynı zamanda spor eğitmenliği yaparak genç sporculara tecrübelerini aktarıyor. Survivor All Star 2022'de ünlüler takımında yer alan Adem Kılıççı, bir kez daha mücadele ruhunu ortaya koyarak yarışmayı ikinci olarak tamamladı.

Yusuf Karakaya ( Survivor 2019 Türkiye-Yunanistan)

2019 Survivor şampiyonu Yusuf Karakaya, kariyerine profesyonel bir kick boksçu olarak devam etmektedir. K

Cemal Can Canseven (Survivor 2020 Ünlüler-Gönüllüler)

Survivor Cemal Can kimdir, kaç yaşında? Survivor Cemal Can Canseven ne iş  yapıyor, nereli? - Magazin Haberleri - Milliyet

2020 yılında Survivor şampiyonu olan Cemal Can, kazandığı zaferin ardından kariyerine yeni alanlarda adım attı. DJ'lik kariyerine odaklanan Cemal Can, müzik dünyasında sesini duyurarak takipçi kitlesini genişletti. Aynı zamanda sosyal medya fenomenliği ile de tanınan Cemal Can, eğlenceli içerikleri ve enerjik kişiliğiyle büyük bir hayran kitlesi edindi.

İsmail Balaban ( Survivor 2021 Ünlüler Gönüllüler)

Survivor İsmail kimdir, kaç yaşında ve nereli? Survivor yarışmacısı İsmail  Balaban'ın hayatı ile ilgili bilgiler - Televizyon Haberleri

2021 Survivor şampiyonu İsmail Balaban, kazandığı zaferin ardından profesyonel güreş kariyerine devam etmektedir.Survivor macerasının ardından, İsmail Balaban, yarışma sırasında tanıştığı ve birlikte mücadele ettikleri arkadaşı İlayda ile evlenmiştir.

Nisa Bölükbaşı ( Survivor 2022 All Star)

SURVIVOR 2022 ŞAMPİYONU NİSA BÖLÜKBAŞI KİMDİR? Kaç yaşında? Nereli? Boyu  kaç? Survivor All Star 2...

2022'de yayınlanan Survivor All Star'ın birincisi olan Nisa Bölükbaşı, zaferinin ardından kariyerine yeni alanlarda adım attı. Sosyal medya platformlarında etkileyici bir fenomen haline gelen Bölükbaşı, enerjisi ve doğal tavırlarıyla geniş bir takipçi kitlesi edindi.

Nefise Karatay (Survivor 2023 Ünlüler Gönüllüler)

SURVİVOR NEFİSE KİMDİR? Nefise Karatay kaç yaşında, nereli, ailesi kimdir?  Survivor'da şampiyon olan Nefise'nin hayatı ve biyografisi - Güncel Haberler

Survivor 2023 şampiyonu Nefise, kazandığı zaferin ardından Survivor 2024 All Star'da yarışmaktadır. Karatay, parkurdaki hızıyla dikkat çekmektedir.