İsrail basınına göre, eski Mossad Başkanı Tamir Pardo, Gazze'deki çatışmanın Hamas'ın elindeki 136 esirin ölümüyle sonuçlanması durumunda, İsrail'in tarihinde ilk kez bir mağlubiyet yaşamış olacağını belirtti.

Listeria paniği! Et ürünleri toplatılıyor... Listeria paniği! Et ürünleri toplatılıyor...

KAN'a konuşan Pardo, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik olarak, "Eğer esirlerden vazgeçtiyse, bu kararı açıkça kamuoyuna ifade etmelidir." şeklinde beyanda bulundu.

Pardo, "Eğer Gazze'deki İsrailli esirlerle savaşı 136 tabutla sonlandırırsak, İsrail ilk kez mağlup olur. Devlet, vatandaşlarını riske atma ve yanlışları düzeltme sorumluluğunu taşımalıdır." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Başka bir haberde ise İsrailli esirlerin ailelerinden onlarca kişinin, Netanyahu'nun evinin önünde oturma eylemi yapmak üzere Kayserya kentine doğru hareket ettiği belirtiliyor.

Esir aileleri, Netanyahu hükümetine duydukları güveni kaybettiklerini ifade ederek, kendi adımlarını atacaklarını ancak detay vermediler.

İsrail ordusuna göre, hala Gazze Şeridi'nde 136 İsrailli esir bulunmaktadır.

Gazze'deki çatışmalara son vermek amacıyla Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda 24 Kasım 2023'te başlatılan ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara" sürecinde, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı.

Editör: Elif Erbay