Türkiye’de çesitli illerde son dönemde çok sayida Incil ve Tevrat ele geçirildi. Sahte tarihi eser dolandiriciligi ise zaman zaman gündeme geliyor. Dolandiricilarin ise ilgiyle takip ettigi bu alanda özellikle ’ceylan derisi üzerine 2 bin yillik Incil’ seklindeki ilanlar dikkat çekiyor.

Erdoğan: İran'ın yanında olacağız Erdoğan: İran'ın yanında olacağız

Tevrat Tarihireser

Meraklilari tarafindan milyonlarca verilerek satin alinan bu Incillerin daha sonra sahte oldugu ortaya çikiyor. Dolandiricilarin 200 liraya elde ettikleri davul derisinden, toplamda bin 200 lira gibi bir maliyetle yaklasik 20 milyon liralik bir Incil yaptiklarini ortaya çıktı. 

Uzmanlar bu sahtecilik hakkınra "Son dönemde dolandırıcıların keçi derisini ceylan derisi olarak bir tasarımdan geçirdikten sonra İncil’e dönüştürüp bunu tarihi bir esermiş gibi piyasaya sürdüğünü belirtilirken, Türkiye'de yüzlerce sahte Tevrat İncil üretilmeye başlandı. Bunlar Uzak Doğu ülkelerinden gelebiliyor veya başka bir ülkeden gelebiliyor. Ya da bu işin uzmanlarını buluyorlar ve yaptırıyorlar. 150-200 liraya alınan davul derisinden 15-20 milyon liralık bir İncil üreterek piyasaya sürmeye çalışıyorlar" diyorlar.