1 Ağustos 2023 tarihinde Çorum'un Sungurlu ilçesinde gerçekleşen olayda polis memuru Mürsel Ataklı eşine dört el ateş ederek öldürmüştü. Katil polis memuruna, indirim uygulanarak 24 yıl hapis cezası verildi. 

Çocuğun velayeti Mürsel Ataklı'nın ailesine verildi

Mahkeme heyeti  Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık hakkında açılan davada, tutuklu sanık Mürsel Ataklı, hakkında 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşmanın ardından verilen karara tepki gösteren Gülten Ataklı'nın acılı ailesi karara itirazda bulundu. Gülten Ataklı'nın ailesi, kendilerini şoke eden diğer  bir kararın da Gülten Ataklı'nın 11 yaşındaki oğlunun velayetinin cinayet zanlısının ailesine verilmesi olduğunu söyledi.

Rus YouTuber Tatyana Ozolina'nın (Moto Tatya) cenazesi ülkesi Rusya'ya gönderildi Rus YouTuber Tatyana Ozolina'nın (Moto Tatya) cenazesi ülkesi Rusya'ya gönderildi

Kardeşimi planlı bir şekilde öldürdü

Mahkemenin ardından konuşan Gülten Ataklı'nın kardeşi Hasan Hüseyin Kızılkoca, 

"Geçen yaz öldürülen Gülten Ataklı'nın erkek kardeşiyim. Bugün kardeşim ile ilgili davanın karar duruşması vardı. Karar verildi. Kardeşim cinayet masası polisi eşi tarafından planlı ve kasten tasarlayarak, annemin köyünün yakınında öldürüldü. Fakat bugün ceza ile ilgili açıklanan kararda olayı kimin başlattığına dair yeterli delilin bulunmaması gerekçe gösterilerek mahkeme ağırlaştırılmış 24 yıl hapis cezasına çevirdi. Hepimiz tekrar büyük bir acı yaşadık. Adalet bekleyişimiz yerle bir oldu. Herkesin malum olduğu bir konu. Son yıllarda Türkiye'de çok fazla kadın hayatını kaybetti. Birçoğu da eşi tarafından katledilerek öldürülen kadınlar. Gerekçe gösterilen durum bizim ya da ceza kanunun kendisine aykırı bir durum. Kardeşim olay yerine eşi ile birlikte su doldurmak için gitmişti. Daha sonra araç içerisinde başlayan tartışma sonrasında kendisini öldürmeye çalışan eşinden kurtulmak için kaçıp tarlaya koşmuş. Bir terliği araçta, diğer terliği olay yerinde bulundu. Ayaklarından dikenler çıkartıldı. Verilmiş karara aykırı, somut deliller mevcut. Benim kardeşim 60 kilo. 180 santim boyundaki 17 yıllık polis memurunu öldürmek için oraya gitmedi. Eşi tarafından oraya götürüldü. Akla sığmayacak bir karar var ve bu bizim canımızı çok yakıyor. Biz adalet için sonuna kadar süreci takip edeceğiz. Bu durumun tüm Türkiye'deki kadınlar için emsal olacak bir ceza kararını alana kadar takipçisi olacağız" dedi.

Gülten Ataklı'nın ablası Canan Kızılkoca cezada indirim uygulanması hakkında,

"Biz ibretlik bir ceza beklerken hakim gerekçesiz bir indirim verdi. Hiçbir iyi hal, pişmanlık göstermemiş bir katile indirim uygulandı. Bu kararı kabul edemeyiz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Sesimizi duyun. Sonuna kadar adalet arayacağız" şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi