Yakıt rezervi tükenen 11 ton ağırlığındaki uydunun, önümüzdeki birkaç hafta içinde atmosferine gireceği tahmin ediliyor.

ERS-2 Nedir?

ERS-2, Dünya'nın gözlemlenmesi için kullanılan bir uyduydu. Atmosfer, okyanuslar ve kara kütleleri hakkında veri toplayarak iklim değişikliği ve çevresel kirlilik gibi konularda araştırmacılara yardımcı oldu.

Milli yazılımın başarılı olması için ne gerekli? Gökhan Soy açıkladı! Milli yazılımın başarılı olması için ne gerekli? Gökhan Soy açıkladı!

Nereye Düşecek?

Uydunun tam olarak ne zaman ve nerede yanacağı bilinmiyor. ESA, uydunun yörüngesini takip ettiğini ve atmosfere girişine yaklaştıkça tahminleri netleştirmeye çalıştığını belirtiyor.

Uzmanlar, uydunun büyük olasılıkla atmosfere girerken parçalanacağını ve yere çarpmadan yanacağını söylüyor. Yine de, küçük parçaların yere düşme ihtimali var ve bu parçalar insanlara zarar verebilir.

Esa’nın Ers 2 Uydusu Kontrolsüz Düşüşe Geçti

Uzay Çöpü Sorunu

Dünya'nın yörüngesinde halihazırda çok sayıda uzay çöpü bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Uzay çöpleri, aktif uydulara da zarar verebilecek tehlike oluşturuyor.

Japonya, nükleer füzyon lazerleri kullanarak uzay çöplerini temizleme hedefi olduğunu açıkladı. Şu anda gezegenin etrafında 100 trilyon kadar eski uydu parçasının olduğu tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi