Erzurum, KUDAKA İstatistik, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik ve Doğu Anadolu Bölgesi ortalamalarını aşarak kişi başına düşen kredi değeri açısından artış gösterdi. Ayrıca, Malatya, Van ve Elazığ gibi bölgedeki diğer gelişmiş illere kıyasla kredi kullanım hacmi açısından öne çıktı.

Mart ayı verilerine göre, kamu bankalarından gelen kredilerin miktarı 38,0 milyar TL, özel bankalardan gelen kredilerin miktarı ise 16,5 milyar TL oldu. Erzurum'un kişi başına düşen nakdi kredi değeri, kamu bankalarından 50 bin 734 TL, özel bankalardan ise 22 bin 74 TL olarak gerçekleşti.

kredi

Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi? Coinler neden düşüyor? Coinler yeniden yükselir mi?

Erzurum'un toplam nakdi kredi kullanımında bölgesel olarak önemli bir payı var. Kamu bankalarından gelen kredilerin KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 78,10'u, özel bankalardan gelen kredilerin ise yüzde 72,65'i Erzurum'a ait.

Bölgesel olarak bakıldığında, Erzurum'un nakdi kredi kullanımı toplamı, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinin yüzde 76,36'sına, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illerinin yüzde 48,45'ine ve Doğu Anadolu Bölgesi illerinin yüzde 21'ine denk geliyor.

Erzurum'un nakdi kredi kullanımı Türkiye genelinde 26'ıncı sırada yer alıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyük illerden sonra Erzurum, önemli bir nakdi kredi kullanımı gerçekleştiren iller arasında yer alıyor.

Bölgesel olarak, Erzurum'daki nakdi kredi kullanımı, Van, Malatya ve Elazığ gibi diğer illerle birlikte bölgenin genelinde önemli bir paya sahip.

Editör: Elif Erbay