Enis YILDIRIM

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Başakşehir ile oynanacak karşılaşma öncesi düzenlediği basın toplantısında  açklamalarda bulundu.

 İstanbulspor'un tepkisinin Trabzonspor'a yönelik olmadığını belirten Başkan Doğan, "İstanbulspor Başkanı hakemlerle durumu anlattı ve takımını sahadan çekti. TFF ile alakalı görüşüm değişmedi. Değişmesi için aksiyon almaları gerekiyor. Diğer kulüp başkanları da böyle düşünüyor. Mevcut bulunduğum yer Trabzonspor başkanlığı tüm hakları her şekilde savunurum. Ne gerekiyorsa yaparım. Kulübümüzün hakkının yendiğini düşünüyor ve bu yönde açıklama yapıyorum. Operasyonu görmediğim sürece tepkim devam edecek. İyi niyet görmemiz halinde yanında olacağız.  Yapılanlar ortada görmezden gelemeyiz. Gerekli olan ne varsa yapmak durumundayım ve yapıyorum. Henüz bir şey görmedik gördüğümüz zaman yapacağız. Mete Kalkavan ile ilgili söz verilmişti. gerekeni söyledik, ocak ayında TFF gerekeni yapacağını tarafımıza bildirdi" dedi.


"TRANSFERDE NETLEŞEN BİR İSİM VAR!"

Trabzon'da yönetim olarak geçmiş yılı değerlendirmek amacıyla toplanacaklarını belirten Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Türk futbolunun çıkılamaz bir noktaya geldiğini belirterek, ocak ayında hakemlerle alakalı konuların bir an önce çözümlenmesini beklediklerini söyledi. Hocamızla yaptığımız görüşmelerde artık tartışılmayacak ve konu olmayacak isimlerin transfer olmasını istediklerini belirten Doğan, "Ciddi ekonomik sıkıntılar içindeyiz. Şu ana kadar netleşen bir isim var ve onun üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor.  Trabzonspor dünyanın her hangi bir yerindeki oyuncunun parasını verip getirir ama ödemek önemli. Parayı verdiğin oyuncuya diğerlerinin saygı göstermesi lazım. Birçok konu var. Benim de olduğum dönemlerde de bu yanlışlar yapıldı. Dikkatli olmak zorundayız" dedi.

Aldığı cezayı değerlendiren Başkan Doğan, "Bir cezam vardı.  Ben de ödeme yaptı. Yanlız bırmak istemedim. Protokolde oturuyordum. Ecmel bey sahaya girdikten sora Spor Şube 'yardımcı olur musunuz' diye rica ettiler. Bir büyüğümüzün başına sıkıntı gelsin istemem. Ecmel ağabey beni kırmadı soyunma odasına kadar götürdüm. Herkes teşekkür etti, ama TFF beni disipline sevk etti" diye konuştu.

Başkan Doğan, "Daha önce de belirttiğim gibi teknik konu hocamızın görüştüğü doğru. Nevzat kardeşimizle görüşme yaptık. Teknik olarak onay gelmedi. Geldiği zamana geldiği zaman mali durum ve sağlık açısından karar vereceğiz. Sorunsuz kişiliğiyle sorun yaşatmamış artı olmuştur. İnceledikten sonra bir karar alınacaktır" 

Başkan Doğan Nwakaeme için hala karar vermediklerini teknik olarak onay beklediklerini söyledi.

ONUACHU TRABZONSPOR'DA KALACAK MI?

Trabzonspor'un Southampton'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Paul Onuachu'nun maliyetinin yüksek olduğunu belirten Başkan Ertuğrul Doğan,  "Trabzon'da olmaktan çok mutlu. Yıl sonuna doğru menajerini çağırıp görüşeceğiz. Hepsini belli bir maliyet içinde konuşmamamız lazım. Pepe ve Onuachu'nun rakamları ortada. Onuachu'yu bonservisiyle kadroya katmamız çok zor" dedi. Başkan Doğan daha sonra şunları söyledi, “Bakasetas'a biz bir teklif yaptık olmadı ikinci teklifi yaptık. Bakasetas 1.3 civarında oynuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takımda oynamak istiyor. Trabzon’u Trabzonspor’u çok seviyor. Ailesi ile başka bir planlaması olabilir. Benle konuşma problemi olmayan bir oyuncu. Sezon sonunda tekrar konuşacağız. Belki imza atacak belki başka bir planlama içine girecek göreceğiz.”