Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçı, Suudi yetkililer ve iki kulüp arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ertelendi.

Bild (Almanya):

Yolda geçen süre mesaiden sayılsın! Yolda geçen süre mesaiden sayılsın!


Almanya'nın popüler yayın organlarından Bild, "Çöldeki derbide büyük sıkıntı" başlığını kullanarak, Suudi polisinin Fenerbahçe soyunma odasına girerek Atatürk baskılı tişörtleri toplamak istediğini belirtti.

Mundo Deportivo (İspanya):
İspanyol yayın organı Mundo Deportivo, "Türk futbolunda yeni karışıklık" başlığıyla çıkarak, Suudi yetkililer ile Türk tarafının gün boyu süren müzakerelere rağmen uzlaşamadığını aktardı.

La Gazetta Dello Sport (İtalya):
İtalyan La Gazetta Dello Sport gazetesi, ertelenen finali "Riyad'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki İstanbul derbisi iptal edildi" başlığıyla servis etti.

Reuters:
Reuters, karşılaşmanın Ankara-Riyad yakınlaşması sonrası Suudi Arabistan'da düzenlenmek istendiğine dikkat çekti.

AP (Associated Press):
Haber ajansı AP, İspanya ve İtalya süper kupa karşılaşmalarının Ocak ayında Suudi Arabistan'da yapılacağını hatırlatarak, Süper Kupa finalinin ertelenmesini bildirdi.

Kicker (Almanya):


Almanya'da önemli bir yayın organı olan Kicker, 'Cumhuriyetin 100'üncü yılında kargaşa: Riyad'da Türkiye Süper Kupası iptal edildi' ifadelerini kullandı.

Lequipe (Fransa):
Fransız gazetesi Lequipe, 'Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı iptal edildi' metniyle haberi verdi.

Tuttosport (İtalya):
Tuttosport (İtalya) ise haberi, “Galatasaray ve Fenerbahçe oynamak istemiyor: Süper Kupa maçı iptal oldu” şeklinde verdi.

Voetbal International (Hollanda):
Voetbal International (Hollanda) yayınladığı haberde, “Türk kulüpleri Süper Kupa finali için sahaya çıkmayı reddetti” ifadelerini kullandı.