Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçı, Suudi yetkililer ve iki kulüp arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ertelendi.

Bild (Almanya):


Almanya'nın popüler yayın organlarından Bild, "Çöldeki derbide büyük sıkıntı" başlığını kullanarak, Suudi polisinin Fenerbahçe soyunma odasına girerek Atatürk baskılı tişörtleri toplamak istediğini belirtti.

Mundo Deportivo (İspanya):
İspanyol yayın organı Mundo Deportivo, "Türk futbolunda yeni karışıklık" başlığıyla çıkarak, Suudi yetkililer ile Türk tarafının gün boyu süren müzakerelere rağmen uzlaşamadığını aktardı.

La Gazetta Dello Sport (İtalya):
İtalyan La Gazetta Dello Sport gazetesi, ertelenen finali "Riyad'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki İstanbul derbisi iptal edildi" başlığıyla servis etti.

Reuters:
Reuters, karşılaşmanın Ankara-Riyad yakınlaşması sonrası Suudi Arabistan'da düzenlenmek istendiğine dikkat çekti.

AP (Associated Press):
Haber ajansı AP, İspanya ve İtalya süper kupa karşılaşmalarının Ocak ayında Suudi Arabistan'da yapılacağını hatırlatarak, Süper Kupa finalinin ertelenmesini bildirdi.

Kicker (Almanya):


Almanya'da önemli bir yayın organı olan Kicker, 'Cumhuriyetin 100'üncü yılında kargaşa: Riyad'da Türkiye Süper Kupası iptal edildi' ifadelerini kullandı.

Lequipe (Fransa):
Fransız gazetesi Lequipe, 'Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı iptal edildi' metniyle haberi verdi.

Tuttosport (İtalya):
Tuttosport (İtalya) ise haberi, “Galatasaray ve Fenerbahçe oynamak istemiyor: Süper Kupa maçı iptal oldu” şeklinde verdi.

Voetbal International (Hollanda):
Voetbal International (Hollanda) yayınladığı haberde, “Türk kulüpleri Süper Kupa finali için sahaya çıkmayı reddetti” ifadelerini kullandı.