Gültan Kışanak tahliye edildi Gültan Kışanak tahliye edildi

2016'dan sonra gerçekleşen ilk görüşme niteliğindeki zirve, saat 16.04'te başladı. CHP lideri Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi önünde partinin başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi

İkili arasındaki görüşme 1,5 saat sürdü. Özel, ziyaret sonrası açıklama yapmamış olsa da görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti. CHP kaynakları, Erdoğan-Özel görüşmesinin olumlu ve verimli geçtiğini belirtti. Kaynaklar, sorunların çözümü konusunda ilerleme kaydedilebileceğini ifade etti. Bilgilere göre, liderler birbirlerine hediyeler de takdim etti. Erdoğan, Özel'e Milli Saraylar'dan bir fincan takımı, çay ve bal hediye ederken; Özel ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Cumhuriyet Ateşi" isimli bir obje verdi. AK Parti kaynakları ise en yakın zamanda iade-i ziyaretin gerçekleşeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı

Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi

Görüşmede CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da bulundu. AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başlayan toplantının ana gündem maddesi yeni anayasa idi. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'nin de değişime destek verebileceği inancındayım." ifadesini kullanmıştı. Özgür Özel'in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması konusu bulunuyordu.

Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi
Gündemdeki diğer başlıklar arasında, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler de yer alıyordu.