Türkiye siyaseti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ikinci kez bir araya geleceği önemli bir görüşmeye odaklanmış durumda. Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinin ardından planlanan iade-i ziyaret, 11 Haziran 2024 günü saat 16.00'da gerçekleşecek.

Bu görüşme, son dönemde siyasette gözlemlenen yumuşama adımlarının bir parçası olarak büyük önem taşıyor. Görüşme öncesinde ise CHP'nin gölge bakanlar olarak adlandırdığı Genel Başkan Yardımcılarının, hükümetin bakanlarına ziyaretleri devam ediyor. CHP'nin bu ziyaretlerle, hükümet ile arasındaki iletişimi güçlendirme ve iş birliği alanlarını genişletme çabasında olduğu görülüyor.

Erdoğaniadeiziyaret

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAKANLARA ZİYARETLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Pazartesi günü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelecek. Saat 10.00'da İçişleri Bakanlığı'nda başlayacak bu görüşmede, Emniyet ve Jandarma Teşkilatı’nın sorunları ile AFAD ve Göç İdaresi Başkanlığı'nın görev alanına giren konuların ele alınması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ise CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile, CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü Kandil, Asos, Gara, Hakurk ve Fırat Kalkanı bölgesinde 15 PKK'lı terörist öldürüldü

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ SAAT KAÇTA?

Özgür Özel'in Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti ardından ikinci bir görüşme için gözler 11 Haziran'a çevrildi. Yarın gerçekleştirilecek ziyarette birçok konu ele alınacak. 

Erdoğan-Özel görüşmesinin yarın saat 16.00'da başlaması planlanıyor.

Editör: Elif Erbay