31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için, partilerin aday belirleme süreçleri hız kazandı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin, yerel seçimlerde büyükşehir adayları hakkında açıklama yaptı. 

Üsküdar Kısıklı'daki konutundan cuma namazı için Hz. Ali Camisi'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, İstanbul'da pazar günü yapılacak temayül yoklamasına ilişkin, "Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklayacağız" diye konuştu.

BİDEN İLE F-16 GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Bildiğiniz gibi dün akşam Sayın Biden'la etraflıca bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmenin ana başlıklarını F-16'yla ilgili gelişmeler teşkil etti. F-16'yla ilgili gelişmeler konusunda Biden kendisinin olumlu bir bakış açısının olduğunu ve bununla ilgili olarak da Kongre'ye her türlü bu noktada teklifini yapmaya hazır olduğunu söyledi. Tabii tek şeyleri, özellikle İsveç konusundaki yaklaşımımız ve İsveç'le ilgili olarak da parlamentomuzun vereceği kararı çok çok önemsediklerini söylediler. Biz de kendilerine, İsveç konusunda bizim parlamentomuzun dürüst bir yaklaşım içerisinde olduğunu... Yeter ki terörle ilgili yaklaşımlarını İsveç kontrol altına alsın. Millet Meclisimiz olarak şu anda komisyondan zaten geçti. Komisyondan geçmenin ötesinde de Dışişleri Komisyonumuz şu anda Kongre'yle bu gelişmeleri yürütüyor." ifadelerinde bulundu.

"İSRAİL YALNIZLIĞA DOĞRU GİDİYOR" 

Cumhurbaşkanı , İsrail'in Gazze'de ateşkes olmayacak açıklamasının sorulması üzerine şunları dile getirdi: "Yani İsrail'den bu noktada iyi niyet beklemek mümkün değil. Fakat İsrail'den iyi niyet beklemekten öte şu anda tüm dünyanın İsrail'e nasıl baktığını görmemiz lazım. Nitekim Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda hatırlayın, önce 121 (ülke) burada İsrail'in tamamıyla karşısında yer aldı ve bu 121 bizimle beraber hareket etti. O zaman 40 (ülke) çekimser kalmıştı, 10 (ülke) Amerika'yla beraber İsrail'in yanında yer almıştı. Ama şimdi devran değişti ve bu 121 ciddi manada artarak bizlerle beraber hareket etti. Bu da gösteriyor ki, İsrail artık bir yalnızlığa doğru gidiyor. Bundan sonraki süreçte de İsrail'in bu yalnızlığı daha da artacak."