Antalya'da rekor sıcak yüzünden sahiller doldu taştı Antalya'da rekor sıcak yüzünden sahiller doldu taştı

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, askerlik hizmetini yerine getiremeyen gençler için 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi.Asker üniforması giyen engelli gençler, saygı duruşu ve İstiklal MArşının okunmasından sonra ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyarak yemin etiiler.Törende konuşma yapan Vali Kemal Kızılkaya, engelli gençleri tebrik ederek kutladı.

Engelli gençler tezkere aldı

Bu programda emeği geçen herkese teşekkür eden Kızılkaya, şunları kaydetti:

"Vatan sevgisinin hiçbir şartta engel tanımadığı, vatana, millete ve bayrağa hizmeti görev bilen yüreği vatan aşkı ile dolu özel kardeşlerimizin mutluluklarına ortak olup terhis belgelerini takdim ettik. Vatan sevgisi hiçbir şartta engel tanımaz."

Engelli gençler tezkere aldı

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ise özel bireyleri ve ailelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını aktardı.

Askerliğin her gencin arzu ettiği bir görev olduğunu aktaran Büyük,

"Bu gençlerimizin vatan savunmasında bir görev düştüğünde, diğer silah arkadaşlarından geri kalmayarak, verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.