En düşük emekli aylığı son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yerini alıyor. En düşük emekli aylığı hesaplama ekranı emeklilerin merak ettiği konular arasında. Geçtiğimiz haftalarda TÜİK'in oranları açıklamasından sonra güzel haber bugün geldi!

En düşük emekli aylığı hesaplama SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı emeklileri tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Tüm gözler bugün düzenlenmesi beklenen kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni zam oranlarını açıklaması bekleniyor.

6 aylık enflasyon farkına göre SSK, Bağ Kur ve tarım emeklileri yüzde 37,57 oranında zam almaya hak kazandı. Bu oranın refah payı eklenerek yüzde 50 civarına tamamlanması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde konu için açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullar Güler çalışmaların devam ettiğini belirtmişti.

CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek CHP, Somali tezkeresine destek vermeyecek

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Son olarak 5.500 TL olan emekli maaşı 2023 yılı içerisinde 7.500 TL’ye çıkarılmıştı. Milyonlarca emekli 7.500 TL emekli maaşını bu zamlardan sonra ne kadar çıkarılacağını merak ediyor. Bunun üzerine kde arama motorları üzerinden SSK Bağ Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Sorusu araştırılıyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR DEMİŞTİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşlarına ilişkin yaptığı açıklamasında "Emekli maaşı için bakanlarımızın çalışması sürüyor. Kabine Toplantısı'nda netleştiğinde komisyon aşamasında eklenmesi hususunu değerlendireceğiz. Emekli zammı için oran veremem" dedi.

Emekliler Dikkat ! Emekli Promosyonu Yalanıyla Dolandırıldı Emekliler Dikkat ! Emekli Promosyonu Yalanıyla Dolandırıldı

7500 TL EMEKLİ MAAŞI NE OLACAK?

7500 TL olan en düşük emekli maaşının da zamlanarak ortalama 11 bin TL civarına çıkarılması bekleniyor. Bunun yanı sıra maaşlara göre kademeli bir zam yapılabileceği de konuşulan konular arasında bulunuyor.

En düşük emekli aylığı hesaplama ekranı için emekliler e-Devlet üzerinden hesaplamalarını gerçekleştirebilir. Geçtiğimiz hafta e-Devlet’e yeni maaşlar üzerinden güncelleme yapılmıştı.

Editör: Haber Merkezi