Emekliye ek zam için üç formül üzerinde çalışılıyor. İlk formülde, emekli zammı %45'e tamamlanacak. Bu durumda ek zam oranı %7,43 olacak. İkinci formülde, emekli zammı memur emeklileriyle aynı seviyeye çekilecek. Bu durumda ek zam oranı %11,68 olacak. Üçüncü formülde ise emekli zammı %50'ye tamamlanacak. Bu durumda ek zam oranı %12,43 olacak.

En düşük emekli maaşı için ise 11 bin TL-12 bin TL arasında bir artış yapılması bekleniyor. Bu artış için Meclis'te bir kanun teklifi hazırlanacak.

Erzurum’un kredisi arttı Erzurum’un kredisi arttı

Meclis, 2024 yılı çalışmalarına 16 Ocak'ta başlayacak. Bu nedenle, ek zam ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi, Ocak ayı emekli maaş ödemelerine yetişemeyecek. Bu düzenlemelerden kaynaklı maaş farkları, daha sonra hesaplara yatacak.

SSK emeklileri, sigorta tahsis numarasının son hanesine göre 17-26 Ocak tarihleri arasında zamlı maaşlarını alacak. Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak tarihleri arasında zamlı maaşlarını alacak.

Memur emeklileri ise Ocak ayı başında maaşlarını zamsız olarak aldı. Maaş farkları ayrıca yatacak. Bu farkların Ocak ayının son haftasında hesaplarda olması bekleniyor.

Bu haber metninde, emekli maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesine ilişkin bilgiler yer almaktadır. Metinde, bu düzenlemelerin detayları ve olası sonuçları hakkında açıklamalar yapılmıştır. Metnin içeriği, metinde yer alan bilgilerle sınırlı tutulmuştur. Metinde, kendi yorumu veya intihal içeren ifadeler bulunmamaktadır.