Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz Naci Görür açıkladı: Deprem bekliyoruz

 Bayram ikramiyeleri yüzde 50 artarken, promosyonlarda asgari tutar 8-12 bin TL oldu. Sırada refah paketi ve Temmuz düzenlemeleri var. İşte merak edilen tüm detaylar...
SSK, Bağ-Kur ve memur emekli zammı, taban aylık düzenlemesi, ikramiye ve promosyon artışları olmak üzere emekliler için 4 düzenleme yapıldı. Temmuz döneminde emekli kök maaş, en düşük emekli maaşı başta olmak gelir artırıcı yeni düzenlemeler yapılacak.

Ocak döneminde SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57'den yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseldi. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi.

Emekli maaşı bayram ikramiyesi Kurban Bayramı'nda ne kadar? Emekli maaşı bayram ikramiyesi Kurban Bayramı'nda ne kadar?

Senede 2 defa ödenen emekli bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarıldı. Emekli promosyonları için asgari tutar 8-12 bin TL bandına yükseldi.

Sabah'ta yer alan habere göre; 2024 yılında atılan 4 adımın ardından sırada emekliye refah paketi ve Temmuz zammı düzenlemesi var.

 

Emeklilerin Gözü Meclis’te! En düşük emekli maaşı ne olacak ? Emeklilerin Gözü Meclis’te! En düşük emekli maaşı ne olacak ?

Emekliler yılına özel refah paketi geliyor. Bunun yanında Temmuz döneminde emekli zammı ve mevcut durumda 10 bin TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı için düzenleme yapılacak.

 Emekliye refah paketinde neler var?

üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde çalışmalar yürütülüyor. Taslak çalışma belli olurken, kısa süre içerisinde detayların kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Editör: Elif Erbay