Memur ve memur emeklisi yüzde 49,25 zam alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 37,57'de kalmıştı. Bu durum, milyonlarca emeklinin mağdur olmasına neden olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirterek, ek zam için çalışma yapıldığını açıklamıştı. Çalışmalar tamamlandı ve yarın yapılacak Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Emeklilere Yapılacak Ek Zam İçin Gözler Kabinede (2)

Çalışmada, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılması gibi farklı senaryolar yer alıyor. Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Zam farkı nasıl oluştu?

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme gereği yüzde 15 zam alacaktı. Ancak enflasyon yüzde 64,77 olarak gerçekleştiğinden, bu oran enflasyon farkı ile birlikte yüzde 49,25'e yükseldi.

Emeklilere Yapılacak Ek Zam İçin Gözler Kabinede (1)

Yabancı sermayeli şirketlere ek vergi geliyor Yabancı sermayeli şirketlere ek vergi geliyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir oluşan enflasyon kadar zam alıyor. Son 6 aydaki enflasyon yüzde 37,57 olduğu için işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranı bu seviyede kaldı.

Ek zam beklentisi

Emekli dernekleri ve sendikalar, ek zam için 10 bin lira talebinde bulunmuştu. Bu talebin karşılanacağı yönündeki beklentiler artıyor.

Editör: Haber Merkezi