Neuralink projesi, insanlar ile bilgisayarlar arasında doğrudan bağlantı kurma hedefiyle yola çıkarak insan beynine yerleştirilecek bir çip geliştirmeyi amaçlıyor. Elon Musk, 2020 yılında projenin hayvanlar üzerinde başarıyla test edildiğini duyurmuştu.

Neuralink, ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri geliştirerek insanları ve bilgisayarları birbirine bağlamayı amaçlıyor. Bu teknoloji, beyin bozukluklarını tedavi etmeye, insan beynini korumaya, geliştirmeye ve sonunda insanları yapay zeka ile birleştirmeye yardımcı olabilir.

Elon Musk, şirketin geliştirdiği beyin çiplerinin insanlar üzerinde test edileceğini daha önce açıklamıştı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi, insan denemeleri için Neuralink şirketine gerekli izinleri vermişti.

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilk defa bir insana Neuralink tarafından implant yapıldığını duyurdu. İyileşme sürecinin olumlu gittiğini belirten Musk, ilk sonuçların "umut verici" olduğunu ifade etti. İlk Neuralink ürününün adının "Telepati" olduğunu belirten Musk, sadece düşünerek telefon veya bilgisayar gibi her cihazın kontrolünü sağladığını aktardı.

Elon Musk tahtı kaptırdı: Artık en zengin değil! Elon Musk tahtı kaptırdı: Artık en zengin değil!

Yazılımcılar dünyaya açılıyor Yazılımcılar dünyaya açılıyor

Musk, ilk kullanıcıların uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş kişiler olacağını belirtti ve daha önce bu çipleri maymunlar üzerinde denediğini paylaştı.

Neuralink, geçtiğimiz eylül ayında felçli insanları deney cihazını test etmek için arayarak ilk insan denemelerine başlamıştı. Ancak şirket, çeşitli etik ve güvenlik sorunları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Musk, Neuralink'in obezite, otizm, depresyon ve şizofreni gibi durumları tedavi etmek için çip cihazlarını cerrahi olarak hızlı bir şekilde yerleştirmeyi amaçladığını vurguluyor.