Ehliyet, bir aracı kullanabilmek için gerekli olan yasal belgedir. Ehliyet almak için belirli bir yaş sınırını geçmiş olmak ve belirli bir süre boyunca sürücü kurslarına katılmak gerekmektedir. Ehliyet almanın ilk aşamasında yazılı bir sınav yapılıyor. Bu sınavdan geçerli puan (70) alan kişiler direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. 

Ehliyet sınavları artık birçok yerde e-sınav şeklinde gerçekleşiyor. E-  sınav sisteminde bir sınıfta bilgisayarlar üzerinden sınava  giriliyor. bu yüzden sınava girerken yanınızda kimlik ve sınava giriş belgenizi bulundurmak yeterli olmakta. 

Ehliyet Sınavında Kaleme Gerek Var Mı?

Ehliyet sınavı e-sınav şeklinde olduğu için herhangi bir kalem ya da silgiye gerek yoktur. Bilgisayar üzerinden yapılan sınavlarda yanınızda yalnızca kimlik ve sınava giriş belgenizi yanınızda bulundurmanız gerekiyor. 

E-sınava Girerken Neler Yasak?

Ünlü Rus YouTuber Moto Tanya için yardım kampanyası Ünlü Rus YouTuber Moto Tanya için yardım kampanyası

Ehliyet sınavı yaygın olarak e-sınav şeklinde yapılıyor. Bu tür sınavlarda kağıt kalem yerinde  bilgisayarlar tercih edilmekte. Sınava gelirken herhangi bir elektronik alet getirmeniz yasak. E-Sınav'da yanınızda yalnızca kimlik ve sınav giriş belgenizi getirmelisiniz. Bunun dışında yanınızda getirdiğiniz elektronik aletler sınav alanına alınmayacaktır.

Ehliyet Sınavı Tabletten Mi?

Ehliyet sınavı sınıflarda toplu bir şekilde bilgisayarlar üzerinden yapılmakta. 

Ehliyet Sınavı Telefon Götürülü mü?

Ehliyet sınavına herhangi bir teknolojik alet getirilmesi yasaktır. Bu sebepten dolayı telefon da getirmek sınav esnasında yasak. Bazı sınav yerlerinde telefonlarınızı bırakabileceğiniz bir dolap mevcutken bazı yerlerde böyle bir imkan bulunmamakta.

Editör: Elif Erbay