Sigorta şirketleri, düşük riskli meslek gruplarına yönelik kasko poliçelerinde önemli indirimler uygulamaya başladı. Bu indirimler, genellikle avukatlar, mimarlar, mühendisler, öğretmenler, öğretim üyeleri, kamu çalışanları ve emekliler gibi beyaz yakalı çalışanları ve belirli meslek gruplarını hedeflemektedir. Bu gruplara özel olarak uygulanan indirimler, kaza oranının düşük olması nedeniyle riskin de düşük olduğu düşünülen meslek gruplarına odaklanmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt verdi Dışişleri Bakanlığı İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt verdi

Bazı sigorta şirketlerinin uyguladığı meslek gruplarına özel indirimler şu şekildedir:

  1. Anadolu Sigorta: Üniversite akademik ve idari personeli, noterler, avukatlar, sigorta denetim elemanları, THY çalışanları, TC Merkez Bankası ve Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı çalışanları, sağlık çalışanları, mimarlar, Jeoloji Mühendisleri Odası üyeleri, İşBankası "İşim Kart" ve "TİM Kart" sahipleri, Ankara Üniversitesi akademik ve idari personeli gibi gruplara yüzde 5 ile yüzde 35 arasında değişen indirimler uygulamaktadır.
  2. Allianz Türkiye: TSK mensupları, öğretmenler, üniversite öğretim üyeleri, polisler, eczacılar, mülki idare personeli ve yargı mensuplarına yüzde 15 ile yüzde 20 arasında indirimler sunmaktadır.
  3. Generali Sigorta: Öğretmenlere özel olarak yüzde 35 indirim uygulamaktadır.
  4. Hepiyi Sigorta: Öğretmenler, akademisyenler, anonim şirket çalışanları, kamu personeli ve askeri personel gibi gruplara yönelik indirimler sunmaktadır.
  5. Ray Sigorta: Devlet memurları, serbest muhasebeci ve mali müşavirler, anonim şirket çalışanları, eczacılar, emekliler, hakim ve savcılar, mühendisler, öğretmenler, sağlık çalışanları ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları gibi gruplara yüzde 15 ile yüzde 25 arasında değişen indirimler sağlamaktadır.