Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İstanbul Ticaret Odası üyeleriyle kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi ve kürsüde önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, sarı kırmızılı kulübün gündemine dair çarpıcı mesajlar verdi.

Özbek, Avrupa'nın dev kulüpleriyle rekabet edebilmenin mali yapıyı düzeltmekten geçtiğini vurgulayarak, "PSG'nin Kylian Mbappe gibi bir oyuncusu var, gelecek sezon Real Madrid'e transfer olacak. Peki, kaça alınıyor? Bana söylenen 300 milyon euro civarında. Bu sadece transfer ücreti. Avrupa'da rekabet etmek istiyorsak, ilk hedefimiz mali yapıyı düzeltmek olmalı." şeklinde konuştu.

Cansu Özbay'dan Olimpiyat açıklaması Cansu Özbay'dan Olimpiyat açıklaması

Dursun Özbek Açıklamalar

Ayrıca Özbek, 6 Şubat depremleri sonrasında üç büyük kulüp olarak hayırda yarışmak için çağrı yaptığını ancak Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan gerekli desteği alamadığını ifade etti. Özbek, "Hepimizi yasa boğan bir deprem yaşadık 6 Şubat'ta. 11 ilimiz bundan etkilendi. Galatasaray olarak depremin sabahında hemen bölgeye intikal ettik. İnsani yardım olarak 100 tır sevk ettik. Üç kulüp muazzam bir yarış içindeyiz. Üç kulüp hayırda yarışalım dedim. Kalıcı konut için TOKİ ile Maraş, Adıyaman ve Hatay'da 100'er konuttan toplam 300 konutluk bir anlaşma yaptık ve bunun avansını da ödedik. Maraş'ta temel atma töreninde dedim ki 'Ey Fenerbahçeliler, ey Beşiktaşlar... 100 tane de gelin siz de yapın, hatta siz 150 tane yapın bizi geçin. Yeşil sahada geçemiyorsunuz burada geçin' dedim. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz diye övünüyorsunuz. Eee, neredesiniz orda? Bu tip sosyal destek istenen yerlerde de bu kulüplerin hazır olması lazım." şeklinde konuştu.

Editör: Yağız Atay