Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (AGİAD) düzenlediği toplantıya konuk olarak katıldı. Ankara Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapılan bu toplantıda, Özbek AGİAD üyelerine başkan seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri anlattı.

Konuşmasında, Galatasaray'da gerçekleşen seçimlerin coşku dolu bir atmosferde yaşandığını vurgulayan Özbek, "Şimdi iki adaylı bir seçime gidiyoruz. Ben de aynı temennideyim. Yani kim hak ediyorsa, Galatasaray’a verdiği hizmette, kim öne geçmişse en iyi hizmeti verecekse onun kazanması, Galatasaray’ın kazanması anlamına gelir. Bir bayram havasında bir seçime gidiyoruz. 2 seneden beri icraat yapıyoruz. Biz bu icraatın hesabını vereceğiz. Dolayısıyla bizim için çok önemli. Galatasaray’ın büyümesine destek olacak bir seçim havası olmasını diliyorum. Herkes yapacağı icraat anlatsın, projelerini anlatsın." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, olağan seçimli genel kurulda başkan adaylığını açıklayan Süheyl Batum’un Florya’daki arazi hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Özbek, Florya arazisinde şu anda ihale sürecinin devam ettiğini belirtti. İhale sürecinin henüz tamamlanmadığını ve herhangi bir ihale yapılmadığını vurguladı. Özbek, tüm sürecin şeffaf ve Galatasaray'a yakışır bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı Serdar Dursun yeni takımıyla resmen imzaladı

Tesisleşmenin önemine de değinen Özbek, 2022'de yaklaşık 1 milyar TL olan spor gelirlerini 9 aylık dönemde 4,5 milyar TL'ye çıkardıklarını ve 608 milyon TL kar elde ettiklerini belirtti. Ayrıca, Galatasaray Store'daki başarılarını ve sponsor gelirlerindeki artışı da vurgulayarak, tesisleşmenin başlangıç noktası olarak aldıkları 62 dönümlük araziye odaklandıklarını dile getirdi. Özbek, bu adımın sürdürülebilir bir başarı ve altyapı başarısı için önemli olduğunu vurguladı.

Editör: Yağız Atay