Son verilere göre, Merkez Bankası haftalık verileri bugün açıklayacak. Bankacılar, bu verilerin yabancı yatırımlardaki artışı ve rezervlerdeki hızlı artışı doğrulayacağını belirtiyor. Öncü verilere göre, Merkez Bankası son 1,5 ayda 42 milyar dolarlık rezerv biriktirdi. Geçen hafta ise yabancı yatırımcı yaklaşık olarak 1.5 milyar dolarlık TL cinsi tahvil aldı.

Gayrimenkulde hisseli satış beklemede! Gayrimenkulde hisseli satış beklemede!

Doların Türk Lirası karşısında Nisan ayında sınırlı bir kazanç elde ettiği ancak Mayıs ayında şu ana kadar yatay bir seyir izlediği bildiriliyor. Fitch Ratings'in raporuna göre, yabancı yatırımcılar Türkiye'ye geri dönmeye başladı ve refinansman risklerinin azaldığına işaret ediyor. Ayrıca, genel devlet borcunun düşük olduğu belirtiliyor.

Dolar Fiyatları-6

Bankacıların hesaplamalarına göre, bugün açıklanacak olan verilerden swap hariç net rezerv geçen hafta 15 milyar dolar artarak rekor seviyeye ulaşacak. Net rezervin 10 milyar dolar artarak 31 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Toplam brüt rezerv ise 7.5 milyar dolar artarak 134.5 milyar dolar olacak.

Editör: Elif Erbay