Bu yatırımla birlikte iki şirket, Disney hikayelerinin ve deneyimlerinin erişimini genişletecek yeni bir oyun ve eğlence evreni üzerinde işbirliği yapacak.

Disney, Epic Games'e 1,5 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor (2)

İşbirliğinin Hedefleri

Disney ve Epic Games, Fortnite ve 100 milyondan fazla aktif oyuncusu ve yaratıcısıyla birlikte Disney hikayelerini ve deneyimlerini hayata geçirecek. Geniş ve açık oyunlar ile eğlence evreni yaratılacak. Disney, oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük girişini yapacak. Epic Games ve Disney, kalıcı, açık ve birlikte çalışabilen bir ekosistem oluşturacak.

Disney, Epic Games'e 1,5 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor (3)

Yatırımın Önemi

Disney'in oyun sektöründeki varlığını güçlendirecek. Epic Games'in Fortnite'ın başarısını daha da ileriye taşımasına yardımcı olacak. Yeni oyun ve eğlence deneyimleri için inovasyona katkıda bulunacak.

Disney Üst Yöneticisi Robert Iger: "Bu yatırım, Disney'in oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük girişidir ve büyümemiz için önemli fırsatlar sunmaktadır."

Dolar-Euro kuru bugün ne kadar? (16 Mayıs 2024) Dolar-Euro kuru bugün ne kadar? (16 Mayıs 2024)

Epic Games Kurucusu ve Üst Yöneticisi Tim Sweeney: "Disney ve Fortnite topluluklarını bir araya getirecek kalıcı, açık ve birlikte çalışabilen bir ekosistem oluşturmak için tamamen yeni bir şey üzerinde işbirliği yapıyoruz."