Haklarındaki, "Kara para aklama", "Vergide usulsüzlük" suçlamaları nedeniyle tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu’nun haberine göre: Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturmada görev yapan polislerin bir kısmı açığa alındı.

Polislerin görevden alınması tartışılırken, Cumhuriyet Emniyet’te deprem yaratan bir gelişmeyi öğrendi.

Yargı ve emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Dilan Polat soruşturması kapsamındaki operasyonda C.N.G. isimli kadın gözaltına alındı.

C.F.G.'nin evinde yapılan aramalarda cep telefonuna el konuldu. C.N.G., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ancak İstanbul Emniyeti Mali Şube’de muhafaza edilen cep telefonuyla, C.N.G. serbest bırakıldıktan sonra, annesi arandı. Cep telefonundaki fotoğraflar ve bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması karşılığında verilecek Bitcoin hesabına, C.N.G.’nin hesabındaki tüm Bitcoinlerin gönderilmesi istendi ve “Bunun için 10 dakikanız var” denildi. Şantajla rüşvet istenen C.N.G.’nin annesi, telefon konuşmasının ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.