El, ayak ve ağız hastalıklarında artışın yaşandığı son günlerde, hastalık özellikle el, ayak ve ağızda pul pul dökülme belirtileri göstermektedir. Yüksek bulaşıcılığa sahip olan bu hastalıkla ilgili uzmanlar, ciddi uyarılarda bulunmaktadır.

Hastalık, ağız içinde yaralar, avuç içinde yaralar ve ayak tabanında yaralar gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. Bu hastalık, su çiçeğine benzemektedir ve bilinen viral bir hastalıktır. El ayak hastalığının genellikle solunum yoluyla bulaştığı bilinmektedir.
Show Haber'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, el ayak hastalığının özellikle 2 ile 10 yaş arasındaki çocuklarda sıkça görüldüğünü belirtmiştir.

Hastalığın belirtilerini sıralayan Nacaroğlu, "1-2 gün süren ateş, boğaz ağrısı, halsizlik ve kırgınlık gibi üst solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinin ardından boğaz içinde içi su dolu yaralar ortaya çıkmaktadır," ifadelerini kullanmıştır.

Nacaroğlu, hastalığın özellikle ortak kullanım alanlarında yayıldığını ve "Ortak oyuncaklar, oyun hamurlarıyla bulaşıcılığı artırmaktadır. Eğer herhangi bir semptom görülüyorsa, çocuğu kreşe veya okula göndermemek önemlidir," demiştir.