AK Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimler beyannamesi tamamlandı. Beyanname sunumu önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapıldı. AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi, 30 Ocak'ta Ankara'da açıklanacak.

"Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" sloganıyla hazırlanan beyannamenin ana teması depreme dirençli şehirler ile çevreye duyarlı belediyecilik oluşturacak.

Farklı bölümlerden oluşan beyanname kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlı ve engellilere kadar tüm toplumsal kesimleri kapsayacak.

Beyanname'nin Öne Çıkan Başlıkları Şöyle;

Kadın Girişimciliğine Belediye Desteği

Kadın girişimciler akademisi (KAGA) kurulacak. Böylece belediyeler aracılığıyla girişimci kadınlar ağı oluşturulacak.

Çocuklara Özel Kodlama Merkezleri

"Hayata hazırlık atölyeleri", "Çocuk bilim merkezleri" kurulacak. Çocuklara dijital teknoloji ve kodlama eğitimi verilecek.

MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı MHP'li Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı

Kreş Gündüz Bakım Evi ve Mola Evleri Sayısı Artacak

Mahalle bazlı "aile yaşam merkezleri" modelleri yaygınlaştırılacak. Aileler ve çocuklara özel spor yaşam merkezlerinin sayıları artırılacak. İş-yaşam dengesini dikkate alarak çocuk kreşlerinin, gündüz bakımevlerinin ve mola evlerinin sayısı çoğalacak.

Engelsiz Yaşam Merkezleri Branşlaştırılacak

Engelsiz yaşam merkezleri yeni bir modele dönüştürülecek ve branşlaştırılacak. Engel türlerine göre branşlaşmaya gidilerek özel ihtiyaçların karşılandığı alanlar haline getirilecek ve sayıları artırılacak. Engellilerin ürettikleri ürünleri sergilemeleri ve pazarlamalarına destek olmak için "Engelsiz satış merkezleri" ve "Çevrimiçi pazaryeri" geliştirilecek. Engellilerin bilgiye erişimini artırmak için 'Engelsiz Kütüphaneler' geliştirilip yaygınlaştırılacak ve dijital sistemlerin geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak.

Gençlere Kariyer Danışmanlığı Programı

'Mahalle gençlik atölyeleri' geliştirip yaygınlaştırılacak. Gençlere yönelik girişimcilik eğitim programları, kariyer danışmanlığı programları ve meslek seçimlerinde yüz yüze ve çevrimiçi koçluk hizmetleri yaygınlaştırılacak.

Yaşlılara "Tecrübe Konuşuyor" Projesi

"Tecrübe konuşuyor" projesi başlatılacak. Sanayi ve ticari olarak gelişmiş olan illerde 'Yaşlı yaşam şehirleri' kurulacak. Hem çalışma hayatının aksamasının önüne geçilmesi hem de aile üyesi yaşlı bireylerin sosyal hayata devam edilmesi sağlanacak. Bakım ve rehabilitasyon merkezleri, gündüz yaşam merkezleri ile huzurevleri sayılarının, kapasitelerinin ve niteliklerinin artırılmasına yönelik kolaylaştırıcı teşvikler sağlanacak. Evde sağlık hizmetlerine yönelik hizmet aracı kapasitesi artırılacak.

Editör: Haber Merkezi