Colgate İsrail malı mı? Colgate hangi ülkenin, nerenin malı? Colgate Türk malı mı? Colgate İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu Colgate hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Colgate İsrail malı mı? İşte detaylar...

COLGATE İSRAİL MALI MI?

Dünyanın en popüler diş macunlarından biri olan Colgate, İsrail malı değil. Colgate, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir çok uluslu şirket olan Colgate-Palmolive'in bir markasıdır. Colgate-Palmolive, dünya genelinde 200'den fazla ülkede faaliyet göstermekte.

Colgate'in İsrail'de bir üretim tesisi bulunmaktadır. Ancak, bu tesis, Colgate-Palmolive'in küresel operasyonlarının bir parçasıdır. Colgate'in ürünleri, İsrail'in yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde üretilmekte.

Dolayısıyla, Colgate, Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir markadır ve İsrail ile özel bir bağlantısı yoktur.

Colgate hangi ülkenin malı?

Colgate, 1806 yılında New York'ta kurulmuş bir şirkettir. Şirketin ilk ürünleri diş macunu ve diş fırçası olmuştur. Colgate, günümüzde diş macunları, diş fırçaları, ağız bakım ürünleri, temizlik ürünleri ve kişisel bakım ürünleri gibi çeşitli kategorilerde ürünler üretmekte.

Colgate Kaç Ülkede Satılıyor?

Colgate, dünya genelinde 200'den fazla ülkede satılmakta. Colgate, 100'den fazla ülkede en çok tercih edilen markalar arasındadır.

Colgate Kurucusu Kim?

Colgate'in kurucusu, William Colgate'dir. William Colgate, 1783 yılında İngiltere'de doğmuştur. 1806 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden Colgate, New York'ta bir sabun ve mum fabrikası kurmuştur. Colgate, 1873 yılında diş macunu ve diş fırçası üretimine başlamıştır.

Colgate, günümüzde dünyanın en büyük diş macunu üreticilerinden biridir.