İspanya'nın Barcelona şehrinde 23 yaşındaki bir kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanan Brezilyalı futbolcu Daniel Alves, mahkeme tarafından 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dani Alves

Ürdün dışişleri bakanı Safadi'den Filistin açıklaması Ürdün dışişleri bakanı Safadi'den Filistin açıklaması

Ayrıca Alves, mağdura 150 bin euro tazminat ödemeye mahkum edildi ve cezasının ardından 5 yıl süreyle denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Bu karar, futbolcu kariyeri boyunca önemli başarılar elde etmiş olan Alves için ciddi bir düşüş ve şok oldu.

Barcelona kentindeki bir gece kulübünde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Daniel Alves, 20 Ocak 2023'te Meksika'dan Barcelona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda forma giyen Daniel Alves, Barcelona'da bir gece kulübünde 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanarak tutuklanmıştı. Bu olayın ardından son olarak forma giydiği Meksika ekibi UNAM ile olan sözleşmesi feshedildi.